Οικονομία

Power pass: Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση

Power pass: Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση
Power pass: Άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής η πλατφόρμα vouchers.gov.gr

Άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής η πλατφόρμα vouchers.gov.gr για την επιδότηση του ρεύματος έως 600 ευρώ.  Αφορά στους λογαριασμούς ρεύματος πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης εντός Ελλάδος, που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022. Το ποσοστό επιδότησης ανέρχεται στο 60% της αύξησης της τιμής ρεύματος της πρώτης κατοικίας και, ανάλογα με το ύψος των λογαριασμών, μπορεί να ανέλθει μέχρι και στο ποσό των 600€.

Ποιοι είναι δικαιούχοι

Δικαιούχος του Power Pass είναι κάθε πολίτης που:

  • είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδος,
  • το καθαρό οικογενειακό του εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων δεν ξεπερνά τις 45.000 €, με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020,
  • διαθέτει ΑΦΜ ο οποίος δεν έχει δηλωθεί ήδη ως εξαρτώμενο μέλος σε αίτηση που έχει υποβληθεί από άλλο πρόσωπο και
  • επιβαρύνθηκε με συνολική αύξηση μεγαλύτερη των 30 € στους λογαριασμούς ρεύματος που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι και την 30ή Ιουνίου. Κατά τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας της, η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά για τους δικαιούχους, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους. Το vouchers.gov.gr είναι διαθέσιμο για πολίτες με ΑΦΜ που λήγει σε 1 και, μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, η πλατφόρμα θα ανοίγει κλιμακωτά για το σύνολο των δικαιούχων και θα εκδίδονται νεότερες ανακοινώσεις.

Η διαδικασία της αίτησης

Για την υποβολή της αίτησης οι δικαιούχοι θα πρέπει:

  • Να εισέλθουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.
  • Να βεβαιώσουν ή να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία για τη κύρια κατοικία, τον μετρητή κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και το ποσοστό συνιδιοκτησίας.
  • Να διορθώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις στα στοιχεία για την κύρια κατοικία τους.
  • Να αναγράψουν τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού (IBAN).
  • Να πιστοποιήσουν την ορθότητα των στοιχείων και να οριστικοποιήσουν την υποβολή της αίτησης.

Αν δεν είναι το τιμολόγιο ρεύματος στο όνομα του ενοικιαστή 

Ο φοροτεχνικός κ. Ηλίας Χατζηγεωργίου μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” με τη Σοφία Χύτου όπου αναφέρθηκε για την επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος έως 600 ευρώ (power pass).

Υπάρχει ήδη η παρερμηνεία από αρκετούς ότι θα πρέπει ο λογαριασμός του αιτούμενου να είναι στο όνομά του ή εξαρτάται αν θα είσαι δικαιούχος από που εκδίδεται ο λογαριασμός του ρεύματος. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία σε ποιανού όνομα είναι ο λογαριασμός. Δηλαδή υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις που νοικιάζεται το σπίτι ή παραχωρείται δωρεάν το σπίτι από το γονέα στο παιδί προκειμένου να κατοικήσει και εξακολουθεί ο λογαριασμός του ρεύματος να έρχεται είτε στον ιδιοκτήτη είτε στο όνομα του πατέρα αν μιλάμε για δωρεάν παραχώρηση…

Το γενικό συμπέρασμα είναι το ίδιο να έχει επιβαρυνθεί με ρήτρα αναπροσαρμογής και από εκεί οι λογαριασμοί που έχουν εκδοθεί στο διάστημα 1/12/2012 μέχρι και 31/5/2022 μπορούν να συμπεριληφθούν μέσα στην συγκεκριμένη αίτηση. Ο αιτούμενος δεν θα χρειαστεί να απεικονίσει η να γράψει κάτι στην αίτηση, δηλαδή δεν θα χρειαστεί να βρει τους λογαριασμούς που έχει λάβει του ρεύματος αρκεί να κάνει την αίτηση γράφοντας σωστά τον αριθμό παροχής ρεύματος.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments