Ελλάδα

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση σε ναό των Σιχ στην Καμπούλ

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση σε ναό των Σιχ στην Καμπούλ

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 7 τραυματίστηκαν το Σάββατο από επίθεση ενόπλων με χειροβομβίδα σε ναό των Σιχ στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ, με την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) να αναλαμβάνει την ευθύνη.

Την απερίφραστη καταδίκη της για την τρομοκρατική επίθεση σε ναό των Σιχ στην Καμπούλ, έπειτα από παρόμοιες επιθέσεις με στόχο αθώους πολίτες που ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα στο Αφγανιστάν, εκφράζει η Ελλάδα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ επισημαίνει ότι αυτό το ανησυχητικό μοτίβο βίας πρέπει να σταματήσει.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 7 τραυματίστηκαν το Σάββατο από επίθεση ενόπλων με χειροβομβίδα σε ναό των Σιχ στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ, με την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) να αναλαμβάνει την ευθύνη.

Αφγανιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε ναό των Σιχ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε χώρο λατρείας των Σιχ το Σάββατο, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι επτά.

Μέσω της πλατφόρμας Telegram, το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν (ΙΚΧ) ανέφερε ότι η επίθεση διαπράχθηκε σε αντίποινα για τις προσβολές εναντίον του προφήτη Μωάμεθ, αναφερόμενο μάλλον στις πρόσφατες δηλώσεις μιας εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος στην Ινδία, οι οποίες προκάλεσαν οργισμένες αντιδράσεις και καταδίκες σε πολλές μουσουλμανικές χώρες.

Η χθεσινή ενέργεια είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα μέλος της κοινότητας των Σιχ και να τραυματιστούν άλλα επτά στον χώρο λατρείας της μειονότητας στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών του καθεστώτος των Ταλιμπάν.

Περί τις 06:30 (τοπική ώρα· 06:00 ώρα Ελλάδας), ένοπλοι εισέβαλαν στον ναό, στον δυτικό τομέα της πόλης, πετώντας «χειροβομβίδα στον φύλακα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου. Ένα μέλος της κοινότητας των Σιχ σκοτώθηκε και άλλα επτά τραυματίστηκαν, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, ο Άμπντουλ Νάφι Τακόρ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας Σ. Τζαϊσανκάρ καταδίκασε μέσω Twitter την «άνανδρη επίθεση». Διαπράχθηκε μερικές ημέρες μετά την επίσκεψη ινδικής αντιπροσωπείας στην Καμπούλ για συνομιλίες με το καθεστώς των Ταλιμπάν όσον αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια που χορηγεί το Δελχί στο Αφγανιστάν και την πιθανότητα επαναλειτουργίας της ινδικής πρεσβείας.

Τα τελευταία χρόνια, η αφγανική κοινότητα των Σιχ έγινε στόχος αρκετών επιθέσεων. Η πιο πολύνεκρη διαπράχθηκε τον Μάρτιο του 2020, όταν ένοπλοι κατέλαβαν εξ εφόδου ναό στην Καμπούλ και σκότωσαν τουλάχιστον 25 ανθρώπους. Την ευθύνη και για εκείνη την επίθεση είχε αναλάβει το ΙΚ. Η ίδια τζιχαντιστική οργάνωση είχε βάλει στο στόχαστρο ξανά την μειονότητα των Σιχ τον Ιούλιο του 2018, όταν έγινε επίθεση βομβιστή-καμικάζι στην Τζαλαλάμπαντ (ανατολικά) με 19 νεκρούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments