Οικονομία

Φορολογικές δηλώσεις 2022: Πότε λήγει η προθεσμία τους

Φορολογικές δηλώσεις 2022: Πότε λήγει η προθεσμία τους

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Φορολογικές δηλώσεις 2022: Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να κλείσει το TAXISnet.Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΑΑΔΕ,  και σχεδόν 15 ημέρες πριν πέσει η αυλαία έχουν πραγματοποιηθεί μόλις 2.788.448 δηλώσεις σε σύνολο περίπου 6,5 εκατομμυρίων, που υπολογίζεται ότι θα υποβληθούν φέτος, ήτοι το 41% των δηλώσεων.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να κλείσει το TAXISnet για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΑΑΔΕ,  και σχεδόν 15 ημέρες πριν πέσει η αυλαία έχουν πραγματοποιηθεί μόλις 2.788.448 δηλώσεις σε σύνολο περίπου 6,5 εκατομμυρίων, που υπολογίζεται ότι θα υποβληθούν φέτος, ήτοι το 41% των δηλώσεων. Ο μέσος φόρος των χρεωστικών εκκαθαριστικών διαμορφώνεται στα 855 ευρώ.

Πώς θα εξοφληθεί ο φόρος

Φέτος ο φόρος που θα προκύψει από την εκκαθάριση των δηλώσεων, ο οποίος υπολογίζεται περίπου σε 3 δισ. ευρώ, θα μπορεί να εξοφληθεί σε οκτώ ίσες μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να καταβάλλεται έως το τέλος Ιουλίου και την τελευταία έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2023.

Πιο αναλυτικά, οι φορολογούμενοι που θα λάβουν χρεωστικό εκκαθαριστικό και επιλέξουν να πληρώσουν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος έως το τέλος Ιουλίου θα έχουν έκπτωση 3% επί του συνολικού ποσού, ενώ εκτός από τις 8 μηνιαίες δόσεις και φέτος υπάρχουν και άλλες δύο επιλογές για τους οφειλέτες, είτε να εντάξουν τον πρόσθετο φόρο εισοδήματος στην πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων, είτε να τον εξοφλήσουν μέσω της πιστωτικής τους κάρτας σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Ο φοροτεχνικός κ. Ηλίας Χατζηγεωργίου μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” με τη Σοφία Χύτου όπου αναφέρθηκε για τις φορολογικές δηλώσεις.

Το τελευταίο διάστημα, τις τελευταίες 20 ημέρες πηγαίνουμε σε νούμερα νορμάλ υποβολής. Είμαστε περίπου στις 90 χιλιάδες δηλώσεις ημερησίως βέβαια αν υπολογίσουμε ότι υπολείπονται περίπου, στα 3 με 3.5 εκατομμύρια δηλώσεις που θα πρέπει αν υποβληθούν το διάστημα δεν επαρκή μέχρι τις 30 Ιουνίου και προκειμένου να αποφευχθούν τα πρόστιμα που θα κληθούν να υποβάλλουν εκπρόθεσμα δηλώσεις και τις προσαυξήσεις, αυτονόητο είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει και ανάλογη παράταση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments