Ελλάδα

Δολοφονία στον Γέρακα: Οικογένεια 38χρονου επιχειρηματία: «Αποβράσματα εκτέλεσαν εν ψυχρώ το παιδί μας»

Δολοφονία στον Γέρακα: Οικογένεια 38χρονου επιχειρηματία: «Αποβράσματα εκτέλεσαν εν ψυχρώ το παιδί μας»

Πηγή Φωτογραφίας: PAGENEWS.GR

Γέρακας: «Έχουμε εμπιστοσύνη σε ΕΛ.ΑΣ.-Δικαιοσύνη για την εξιχνίαση της εκτέλεσης» λέει η οικογένεια του θύματος

Την απόλυτη εμπιστοσύνη στην ΕΛ.ΑΣ. και τη Δικαιοσύνη για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του Γιώργου Μητσού στον Γέρακα εκφράζει η οικογένεια του ιδιοκτήτη βενζινάδικου. Για «τέρατα με μορφή ανθρώπων, δειλά και τιποτένια αποβράσματα» που «εκτέλεσαν εν ψυχρώ το παιδί μας, τον πατέρα μας και τον σύζυγο μας, βυθίζοντας στην απερίγραπτη θλίψη τρεις οικογένειες» κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η οικογένεια του Γιώργου Μήτσου που εκτελέστηκε από αγνώστους έξω από πρατήριο υγρών καυσίμων που διατηρούσε στη περιοχή του Γέρακα.

Όπως υποστηρίζουν «οικογένειες που ορφάνεψαν ολόκληρες και όχι μόνο τα παιδιά του Γιώργου, επειδή δεν υπέκυψε σε εκβιαστές και σε ανθρώπους του υποκόσμου, σε πρόσωπα δηλαδή που καταδιώκουν εδώ και χρόνια τον Γιώργο και ολόκληρη την οικογένεια μας, επειδή δεν ενέδωσε, δεν συμβιβάστηκε και δεν δέχτηκε να γίνει μέρος ενός παράνομου κυκλώματος».

Όπως τονίζει η οικογένεια, « ενός ανθρώπου με δυο λόγια, που πολύ νέος πήγε επιχειρηματικά μπροστά και που τον εκτέλεσαν για να μην πάει ακόμη πιο μπροστά τώρα που ανοιγόταν σε ένα ακόμη μεγαλύτερο επιχειρηματικό κόσμο». Επίσης, η οικογένεια εκφράζει την εμπιστοσύνη της στην δικαιοσύνη και όπως αναφέρει, « η δικαιοσύνη δεν έχει ασχοληθεί με το παιδί μας, ούτε είχε ποτέ δικαστεί για τα διάφορα φαντασιακά που άκριτα και ανέλεγκτα προωθούνται από διάφορα μέσα».

Τέλος η οικογένεια ξεκαθαρίζει πως «ποτέ η οικογένεια μας δεν έκανε λόγο για υποψίες εις βάρος της ΕΛ.ΑΣ την οποία πάντοτε θεωρούσε έντιμη και ικανή και ποτέ δεν χρησιμοποίησε απαξιωτικούς όρους», ενώ παράλληλα επισημαίνεται πως, «έχουν υπάρξει βαριά εγκλήματα που έχουν μείνει ανεξιχνίαστα, ότι ίσως κάποιοι να μην έκαναν αρκετά καλά την δουλειά τους και ότι δεν θέλουμε το έγκλημα κατά του παιδιού μας να γίνει ένα από αυτά».

Αναλυτικά η δήλωση της οικογένειας του εκτελεσθέντος Γιώργου Μητσού

«Από το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022, η οικογένεια μας ζει ένα ανείπωτο δράμα και μια ανείπωτη τραγωδία.

»Τέρατα με μορφή ανθρώπων, δειλά και τιποτένια αποβράσματα εκτέλεσαν εν ψυχρώ το παιδί μας, τον πατέρα μας και τον σύζυγο μας, βυθίζοντας στην απερίγραπτη θλίψη τρείς οικογένειες, αφήνοντας πίσω μικρά παιδιά που ορφανέψανε για λόγους που το μυαλό τους ποτέ δεν θα χωρέσει και ποτέ δεν θα μπορέσει να αντιληφθεί και να συμβιβαστεί μαζί τους. Παιδιά, που δεν θα ξαναδούν τον πατέρα τους και δεν θα ξαναχαρούν, παιδιά που θα έχουν να αντιμετωπίσουν στην ζωή τους τα ερευνητικά μάτια των γύρω τους, χωρίς να φταίνε σε τίποτα και χωρίς να φταίει σε τίποτα ο πατέρας τους.

»Οικογένειες που ορφανέψανε ολόκληρες, και όχι μόνο τα παιδιά του Γιώργου, επειδή ο πατέρας τους δεν υπέκυψε σε εκβιαστές και σε ανθρώπους του υποκόσμου, σε πρόσωπα δηλαδή που καταδιώκουν εδώ και χρόνια τον Γιώργο και ολόκληρη την οικογένεια μας, επειδή δεν ενέδωσε, δεν συμβιβάστηκε και δεν δέχθηκε να γίνει μέρος ενός παράνομου κυκλώματος.

»Ενός ανθρώπου, με δυο λόγια, που πολύ νέος πήγε επιχειρηματικά πολύ μπροστά και που τον εκτέλεσαν, για να μην πάει ακόμη πιο μπροστά, τώρα που ανοιγόταν σε έναν ακόμη μεγαλύτερο επιχειρηματικό κόσμο, απλώνοτας το βήμα του ακόμη πιο μακρυά, σε νέα επιχειρηματικά ανοίγματα, που θα τον πήγαιναν πιο μπροστά, παρέχοντας ταυτόχρονα σε δεκάδες οικογένειες εισόδημα, και στην Πολιτεία πολλά χρήματα από φόρους και τέλη καυσίμων.

»Τον φθόνο πλήρωσε ο Γιώργος, τον φθόνο ανθρώπων μικρών, ασήμαντων και τιποτένιων, αλλά ταυτόχρονα βάναυσων και παντελώς περιφρονητικών προς την αξία της ανθρώπινης ζωής.

»Η οικογένεια αισθάνεται την ανάγκη να διευκρινίσει ότι:

Καμία δήλωση της οικογενείας μας και του Ομίλου Μήτσου δεν έχει γίνει, πλήν της παρούσας, προφορική ή έγγραφη και καμμία ανάρτηση σε κοινωνικά δίκτυα. Προσπαθούμε να πενθήσουμε τον άνθρωπο μας, και παρακολουθούμε το σύστημα να προσπαθεί να χτίσει σενάρια πάνω στον ανείπωτο πόνο της οικογένειας μας.

Ο Γιώργος υπήρξε πάντοτε έντιμος. Είναι εντελώς ψέμα και εντελώς άδικο να προσπαθούν να τον εμπλέξουν, και μάλιστα, μετά την άνανδρη εκτέλεση του, σε διάφορα αστυνομικά σενάρια.

Έχουμε εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη και η Δικαιοσύνη δεν έχει ασχοληθεί με το παιδί μας, ούτε είχε ποτέ δικαστεί για τα διάφορα φαντασιακά που άκριτα και ανέλεγκτα προωθούνται από διάφορα μέσα.

»Επίσης, έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία και τους Αξιωματικούς της, ότι θα διαλευκάνουν το έγκλημα άμεσα. Ότι θα ανακαλύψουν και τους φυσικούς, και τους ηθικούς αυτουργούς της άνανδρης εκτέλεσης του παιδιού μας.»Ποτέ η οικογένεια μας δεν έκανε λόγο για υποψίες εις βάρος της ΕΛΑΣ την οποία πάντοτε θεωρούσε έντιμη και ικανή και ποτέ δεν χρησιμοποίησε γι αυτήν απαξιωτικούς όρους.

»Δήλωσα, και το δηλώνω ξανά, ότι έχουν υπάρξει βαριά εγκλήματα που έχουν μείνει ανεξιχνίαστα, ότι ίσως κάποιοι να μην έκαναν αρκετά καλά την δουλειά τους, και ότι δεν θέλουμε το έγκλημα κατά του παιδιού μας να γίνει ένα από αυτά. Στον πόλεμο κατά την οικογένειας μας, περιλαμβάνεται και η προσπάθεια να μας ενώσουν με δήθεν αρνητική στάση και έλλειψη έναντι της ΕΛΑΣ. Το ακριβώς αντίθετο. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη, λόγος για τον οποίο, στην-ΕΛ,ΑΣ και την ηγεσία της, φυσική και πολιτική, πέφτει ατόφιο το βάρος να επιβεβαιώσει την παραπάνω πίστη μας στην ικανότητα και την εντιμότητα της και να διαλευκάνει άμεσα το έγκλημα.

»Να ενορχηστρώσει το ανακριτικό και ερευνητικό της έργο, και να μην αφήσει ανεξερεύνητο κανένα σημείο. Να πείσει, και τους Έλληνες, και τους κακοποιούς, ότι δεν θα μείνουν ανενόχλητοι και, το κυριότερο, ότι δεν θα μείνουν ατιμώρητοι. Αυτό είναι ένα αίτημα, όχι μόνο της οικογένειας μας, αλλά της κοινωνίας ως σύνολο.

»Είναι ένα αίτημα προς το οποίο πρέπει η Πολιτεία να ανταποκριθεί ΑΜΕΣΑ για να εμπεδωθεί στους ανθρώπους ως σύνολο, η αίσθηση της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης προς το σύστημα επιβολής του Δικαίου και της τάξεως».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments