Διεθνή

Αφγανιστάν: Επίθεση σε υπαίθρια αγορά της Ναγκαχάρ – Δεκάδες νεκροί και τραυματίες σύμφωνα με την UNAMA

Αφγανιστάν: Επίθεση σε υπαίθρια αγορά της Ναγκαχάρ – Δεκάδες νεκροί και τραυματίες σύμφωνα με την UNAMA

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

“Η UNAMA καταδικάζει την επίθεση σήμερα το πρωί σε μια κατάμεστη αγορά στην επαρχία Ναγκαχάρ, που προκάλεσε τον θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων–ανάμεσά τους και κάποια παιδιά”, ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter η UNAMA.

Η αποστολή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν (UNAMA) ανέφερε ότι πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σε μια επίθεση που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε πολυσύχναστη υπαίθρια αγορά της επαρχίας Ναγκαχάρ στο ανατολικό Αφγανιστάν, παρότι αξιωματούχοι των Ταλιμπάν είπαν ότι μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι υπάρχουν μόνο 10 τραυματίες.

“Η UNAMA καταδικάζει την επίθεση σήμερα το πρωί σε μια κατάμεστη αγορά στην επαρχία Ναγκαχάρ, που προκάλεσε τον θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων–ανάμεσά τους και κάποια παιδιά. “Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις, που βάζουν στο στόχαστρο αμάχους σε ολόκληρο το Αφγανιστάν, πρέπει να σταματήσουν άμεσα”, προστίθεται σε ανακοίνωσή της στον λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter.

Από την άλλη πλευρά, ο Κουριάσι Μπαντλούν, υπεύθυνος μέσων ενημέρωσης και πληροφοριών για τη Ναγκαχάρ της κυβέρνησης των Ταλιμπάν, επιβεβαίωσε, ότι σημειώθηκε μια έκρηξη, αλλά είπε ότι δεν ήταν σαφής ο στόχος. “Επιβεβαιώνουμε δέκα τραυματίες, δεν επιβεβαιώνουμε νεκρούς”. Αξίζει να σημειωθεί, ότι από τότε που οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την εξουσία,  ευαγγελίζονται ότι έχουν αυξήσει την ασφάλεια στη χώρα και ότι έχουν απομακρύνει τις απειλές από ενόπλους, ενώ κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από διεθνείς αξιωματούχους και αναλυτές, οι οποίοι υποστηρίζουν, ότι παραμένει ο κίνδυνος.

Τέλος, από την Παρασκευή πραγματοποιούνται καθημερινά στη χώρα φονικές εκρήξεις, ανάμεσά τους και μια με στόχο σιιτικό τέμενος στην πρωτεύουσα Καμπούλ, προκαλώντας ανησυχίες στη διεθνή κοινότητα για την πρόσφατη έξαρση βίας στη χώρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments