Διεθνή

Γερμανία: Θα υπάρξει συμφωνία για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Γερμανία: Θα υπάρξει συμφωνία για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Γερμανία: Πηγές από τη Γερμανία δήλωσαν πως είναι "πολύ σίγουρη" ότι το ΝΑΤΟ θα καταλήξει σε συμφωνία για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Συμμαχία

Πηγές από τη Γερμανία δήλωσαν πως είναι “πολύ σίγουρη” ότι το ΝΑΤΟ θα καταλήξει σε συμφωνία για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Συμμαχία, αλλά δεν θα ήταν “καταστροφή” αν αυτό δεν συμβεί μέχρι τη σύνοδο κορυφής στη Μαδρίτη, την ερχόμενη εβδομάδα, δήλωσε άνθρωπος μέσα από την κυβέρνηση.

“Όσο ωραίο θα ήταν ανακοινωθούν απτά βήματα  [άλλο τόσο] δεν θα ήταν καταστροφή αν χρειάζονταν λίγες παραπάνω εβδομάδες”, είπε η πηγή. “Αυτό που είναι αποφασιστικής σημασίας κατά την άποψή μας είναι πως δεν υπάρχουν ανυπέρβλητα προβλήματα”.

Η Σουηδία και η Φινλανδία υπέβαλαν αίτημα ένταξης στη δυτική αμυντική συμμαχία τον περασμένο μήνα, αντιδρώντας στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αλλά βρέθηκαν αντιμέτωπες με την εναντίωση της Τουρκίας που τις έχει κατηγορήσει ότι υποστηρίζουν και προστατεύουν Κούρδους μαχητές και άλλες οργανώσεις που χαρακτηρίζουν τρομοκρατικές.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ αναμένεται να συναντηθεί σήμερα στις Βρυξέλλες με εκπροσώπους της Τουρκίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας ευελπιστώντας να ξεμπλοκάρει ο φάκελος πριν από τη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας την ερχόμενη εβδομάδα.

Έκτακτα μέτρα για τον εφοδιασμό σε αέριο

Η Γερμανία θα λάβει έκτακτα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει τον εφοδιασμό της απέναντι στις πρόσφατες μειώσεις των παραδόσεων ρωσικού αερίου, μεταξύ των οποίων θα είναι κυρίως η αυξημένη καταφυγή στον άνθρακα, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση. DOC-20220113-21512020-768x480-2

“Προκειμένου να μειώσουμε την κατανάλωση αερίου, πρέπει να χρησιμοποιούμε λιγότερο αέριο για να παράγουμε ηλεκτρισμό. Αντ’ αυτού, οι σταθμοί άνθρακα πρέπει να χρησιμοποιηθούν περισσότερο”, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομίας.

Η κυβέρνηση αντιδρά στις ανακοινώσεις την περασμένη εβδομάδα για πολλές μειώσεις παραδόσεων αερίου από τη ρωσική Gazprom, μέσω του αγωγού Nord Stream, σε ένα μπρα-ντε-φερ ανάμεσα στις δυτικές χώρες και τη Ρωσία στο πλαίσιο του πολέμου στην Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments