Ελλάδα

Καιρός: Στους 42 βαθμούς έφτασε η θερμοκρασία την Πέμπτη

Καιρός: Στους 42 βαθμούς έφτασε η θερμοκρασία την Πέμπτη

Πηγή Φωτογραφίας: Eutokinissi

Καιρός: Πολύ υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν το μεσημέρι σήμερα, κατά κύριο λόγο σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας.

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν το μεσημέρι σήμερα, κατά κύριο λόγο σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας. Η ανάλυση των καταγραφών των σταθμών του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, έδειξε ότι το φράγμα των 40 βαθμών Κελσίου ξεπεράστηκε σε 18 από αυτούς, με την μεγαλύτερη θερμοκρασία να καταγράφεται στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας (42,1 βαθμοί Κελσίου).

Ακολούθησαν Κωπαΐδα (41,6), Πλατανούλια Λάρισας (41,3), Λιβαδειά (41,1), Αγία Τριάδα Φθιώτιδας (41,1), Λάρισα (40,9), Ψαχνά Ευβοίας (40,8) και ‘Αμφισσα (40,7). Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, η θερμοκρασία ήταν αρκετά χαμηλότερη από την υπόλοιπη χώρα, λόγω των ψυχρότερων αερίων μαζών, των νεφώσεων και των ισχυρών κατά τόπους φαινομένων στις περιοχές αυτές.

«Κατακόκκινος» ο χάρτης των θερμοκρασιών από τον καύσωνα

«Καμίνι» η χώρα σήμερα, καθώς η θερμοκρασία είναι σε απαγορευτικά επίπεδα αγγίζοντας ακόμη και τους 40 βαθμούς. Παράλληλα, σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη του meteo.gr, ο καύσωνας έκανε «κατακόκκινη» σχεδόν όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα υψηλότερες θερμοκρασίες ήταν σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας. Τοπικά, ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς. Σε ότι αφορά την Αθήνα και σύμφωνα με κατηγοριοποίηση υψηλών θερμοκρασιών στην Αθήνα (περισσότερες πληροφορίες εδώ) η Πέμπτη 23/06 θα είναι κατηγορίας «0», που σημαίνει ότι αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες και υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία των ευάλωτων ατόμων.

thermokrasia

Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζεται η μέγιστη θερμοκρασία που αναμένεται το μεσημέρι της Πέμπτης 23/06 καθώς και η τιμής της σε 9 μεγάλες πόλεις της χώρας. Οι υψηλές θερμοκρασίες είναι ένας από τους παράγοντες που ανεβάζουν την επικινδυνότητα για εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιών.

Σύμφωνα με την μονάδα πυρομετεωρολογίας FLAME*, οι κατά τόπους πολύ υψηλές θερμοκρασίες (>38oC), η χαμηλή σχετική υγρασία (<20%) και η πρόσκαιρη ενίσχυση των ανέμων (4-5 μποφόρ) θα διαμορφώσουν συνθήκες υψηλής και πολύ υψηλής επικινδυνότητας πυρκαγιών στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments