Πολιτισμός

Νορβηγία: Άνοιξε το μεγαλύτερο κτίριο πολιτισμού στη Σκανδιναβία

Νορβηγία: Άνοιξε το μεγαλύτερο κτίριο πολιτισμού στη Σκανδιναβία

Πηγή Φωτογραφίας: Inexhibit- Daily Scandinavian- Norway Today

Νορβηγία: Τα εγκαίνια ήταν μια μεγάλη γιορτή του πολιτισμού

Το νέο Εθνικό Μουσείο του Όσλου άνοιξε τις πύλες τους στη Νορβηγία, προκειμένου να υποδεχτεί ντόπιους και τουρίστες. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κτίριο πολιτισμού στη Σκανδιναβία που κοσμεί την πρωτεύουσα της χώρας.

Προηγήθηκε το βράδυ της Παρασκευής ένα μεγαλοπρεπές δείπνο με 200 εκλεκτούς καλεσμένους. Ανάμεσά τους ήταν η βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας, ο πρωθυπουργός και αρκετά μέλη της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης της υπουργού Πολιτισμού.

«Το Εθνικό Μουσείο είναι το μεγαλύτερο στις σκανδιναβικές χώρες και χτίστηκε για να φιλοξενήσει, να συντηρήσει και να εκθέσει την φανταστική μας συλλογή πινάκων, δημιουργιών, σεχδίων και αρχιτεκτονικής. Πρόκειται για εκθέματα από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα» είπε η Κάριν Χίντσμπο, διευθύντρια του Μουσείου.

Το Εθνικό Μουσείο φιλοξενεί στα 13.000 τετραγωνικά του μέτρα σπουδαία έργα, όπως την Κραυγή του Έντβαρντ Μουνκ. Στη μόνιμη έκθεση περιλαμβάνονται περισσότερα από 6.500 έργα ενώ οι χώροι του επιτρέπουν να φιλοξενούνται πολλές και διαφορετικές περιοδικές εκθέσεις. Το κτίριο κόστισε 600 εκατομμύρια ευρώ και είναι χτισμένο στην άκρη του φιορδ στο Όσλο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments