Ελλάδα

Τουρισμός: Αισιoδοξία για τις φετινές επιδόσεις – προβλέψεις για αφίξεις στα επίπεδα του 2019

Τουρισμός: Αισιoδοξία για τις φετινές επιδόσεις – προβλέψεις για αφίξεις στα επίπεδα του 2019

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Τουρισμός: Σε υψηλά επίπεδα εξακολουθεί να κινείται η ζήτηση της Ελλάδας για την τρέχουσα τουριστική χρονιά στις διεθνείς αγορές

Σε υψηλά επίπεδα εξακολουθεί να κινείται η ζήτηση της Ελλάδας για την τρέχουσα τουριστική χρονιά στις διεθνείς αγορές, κάτι που φαίνεται και από τις προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τις επόμενες δυο εβδομάδες στα ελληνικά αεροδρόμια της χώρας.

Αν μάλιστα ληφθούν υπόψη και τα μέχρι τώρα στοιχεία των αφίξεων στις πύλες της χώρας, τότε δεν είναι άτοπος ο ισχυρισμός ότι μπορεί οι αφίξεις των ξένων επισκεπτών το 2022 στην Ελλάδα, να φτάσουν και τα επίπεδα του 2019.

Στο σημείο αυτό η αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Χριστίνα Τετράδη μιλώντας στο  ΑΠΕ εκφράζει την αισοδοξία της για την εξέλιξη της χρονιάς και θεωρεί ότι “οι αφίξεις πράγματι μέχρι τώρα πάνε πολύ καλά”.

Ωστόσο μεταφέρει τον προβληματισμό της, μήπως η επανεμφάνιση της πανδημίας, τα προβλήματα στα διεθνή αεροδρόμια αλλά και ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία προκαλέσουν τυχόν “αναταράξεις” που θα κλονίσουν την παρούσα καλή εικόνα των αφίξεων. “Οι προϋποθέσεις για επίτευξη των μεγεθών του 2019 είναι πολλές, αλλά και τα ερωτηματικά μεγάλα αναφέρει η κυρία Τετράδη”.

Ρέτσος: “Ο τουρισμός το 2022 θα ξεπεράσει το 2019”

“Η φετινή τουριστική χρονιά είναι δύσκολη, αλλά αρκετά ελπιδοφόρα”. Αυτό επεσήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος, από το βήμα της 30ης ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευση του συνδέσμου, που που γίνεται στο μουσείο Μπενάκη, μιας και τόνισε πως η σεζόν που διανύουμε θα έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Αφού υπογράμμισε ότι και το 2021 ο ελληνικός τουρισμός στάθηκε όρθιος επεσήμανε ότι έχει τις δυνάμεις να βγαίνει νικητής και εν μέσω δυσκολιών. Άλλωστε στόχος παραμένει  ο τουρισμός να είναι εγγυητής σταθερότητας και της κοινωνικής συνοχής και ανάπτυξης, όπως είπε ο κ. Ρέτσος.

“Ο ελληνικός τουρισμός καλείται για ακόμα μια φορά, να προσαρμοστεί και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων”

Αναφερόμενος στις γεωπολιτκές εξελίξεις, υγειονομικές αλλά και οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ τόνισε ότι η Ελλάδα και ολόκληρος ο κόσμος, βρίσκονται και πάλι μπροστά σε εξελίξεις που αλλάζουν το ρου της ιστορίας και υπενθυμίζουν ότι η περίφημη κανονικότητα, είναι πλέον η εξαίρεση, σε έναν κανόνα πολλαπλών κρίσεων, όπως ανάφερε. Μέσα σε αυτό το σύνθετο και βεβαρυμμένο περιβάλλον, ο ελληνικός τουρισμός, υπογράμμισε ο κ. Ρέτσος, καλείται για ακόμα μια φορά, να προσαρμοστεί και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και πάλι να στηρίξει τη μεγάλη εθνική προσπάθεια ανάκαμψης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments