Οικονομία

Γεωργιάδης για ρήτρα αναπροσαρμογής: Αυτόματη η αφαίρεση από τους λογαριασμούς

Γεωργιάδης για ρήτρα αναπροσαρμογής: Αυτόματη η αφαίρεση από τους λογαριασμούς
Γεωργιάδης για ρήτρα αναπροσαρμογής: Θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα. Η απόφαση της Ελλάδας δείχνει τον δρόμο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος πρόκειται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Η απόφαση της Ελλάδας δείχνει τον δρόμο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η Ευρώπη «δυστυχώς πηγαίνει αργά σε αυτό το θέμα», επισήμανε και είπε ότι και άλλες χώρες θα ακολουθήσουν το μοντέλο έως τον Οκτώβριο.

Σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η Ελλάδα τρέχει πάρα πολύ γρήγορα και ο σταθμός LNG στη Ρεβυθούσα, επιτρέπει στην Ελλάδα να προμηθευτεί μεγάλες ποσότητες LNG. Η εξάρτηση της Ελλάδας από το ρωσικό φυσικό αέριο είναι σχετικά μικρή και πως ήδη από φέτος το χειμώνα μέσω Ρεβυθούσας «θα έχουμε επαρκείς ποσότητες». Για τις λιγνιτικές μονάδες, ο υπουργός τόνισε ότι δεν έχει κλείσει καμία και όσες μπορούν να λειτουργήσουν, λειτουργούν και θα λειτουργούν στο μάξιμουμ.

«Ο χειμώνας του 2022-2023 θα είναι ένας χειμώνας στην Ευρώπη που ο καθένας θα κάψει ό,τι βρει. Αυτή είναι η πραγματικότητα για να το πω λαϊκά. Δεν είναι καλό, θα μας πάει πίσω στους στόχους της κλιματικής αλλαγής» είπε ο κ. Γεωργιάδης και εξήγησε ότι στην επείγουσα κατάσταση που δημιουργεί ο πόλεμος, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments