Πολιτική

Ο Τσίπρας κατάργησε την πάλη των τάξεων

Ο Τσίπρας κατάργησε την πάλη των τάξεων

Πηγή Φωτογραφίας: αρχείο Eurokinissi

Η κατάργηση των τάξεων, ως σχήμα λόγου, είχε χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά το μακρινό 1976 από τον τότε Υπουργό Εργασίας, Κωνσταντίνο Λάσκαρη, ο οποίος ουδέποτε δήλωσε μαρξιστής και, συνεπώς, δεν ασπάσθηκε ποτέ την ταξική διάρθρωση της κοινωνίας

Αυτό ακριβώς υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και τους δημοσιογράφους κ.κ. Τ. Παπά και Δ. Τερζή, μιμούμενος τον υπουργό Εργασίας Κ. Λάσκαρη το 1976.

Η κατάργηση των τάξεων, ως σχήμα λόγου, είχε χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά το μακρινό 1976 από τον τότε Υπουργό Εργασίας, Κωνσταντίνο Λάσκαρη, ο οποίος ουδέποτε δήλωσε μαρξιστής και, συνεπώς, δεν ασπάσθηκε ποτέ την ταξική διάρθρωση της κοινωνίας, σε ευθεία όμως αντίθεση προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που δεν κουράζεται, το τελευταίο κυρίως διάστημα, να μας υπενθυμίζει τις μαρξιστικές καταβολές του και τη διαχρονική ιδεολογική αναφορά στη θεωρία των Μαρξ/Ένγκελς και σε όλη αυτή τη σχολή σκέψης, που μόνο αγαθά αισθήματα δεν τρέφει για τη «μεσαία τάξη».

Πρόκειται για αυτήν ακριβώς την κοινωνική τάξη, την οποία ο πρώην Πρωθυπουργός προασπίζεται με πάθος, κάνοντας λόγο για «υποχρέωση και βούληση να αποκαταστήσουμε την αδικία για τη μεσαία τάξη» και ισοπεδώνοντας, ταυτοχρόνως, όλη τη μαρξική θεωρία, στην οποία, εντούτοις, δεν παύει να ομνύει .Είναι ευρέως γνωστό στους κύκλους της αριστεράς ότι, στη μαρξιστική πορεία σκέψης, η μεσαία τάξη πρόκειται να συνθλιβεί και η υπάρχουσα κοινωνία να οδηγηθεί στην ταξική – κοινωνική πόλωση ανάμεσα στους αστούς και την εργατική τάξη, που φτωχοποείται ολοένα και περισσότερο.

Βέβαια, ο Αλέκος Αλαβάνος, πρωτεργάτης του ΣΥΡΙΖΑ και Πρόεδρος τη Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ομολογεί σοβαρά λάθη του, λέγοντας ότι «το παιδί δεν ξέρει», ακολουθώντας τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, κορυφαίο Υπουργό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ο οποίος συνηθίζει να λέει, όταν ερωτάται για τα τεράστια κενά στην πολιτική παιδεία, του πρώην πρωθυπουργού: «Παιδιά, εμένα μην με μπλέκετε, ένα – δυο κατηχητικά πρόλαβα να κάνω, στον Αλέξη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments