Διεθνή

Ερντογάν: Θα θέσει θέμα παράνομης κατοχής νησιών στο ΝΑΤΟ

Ερντογάν: Θα θέσει θέμα παράνομης κατοχής νησιών στο ΝΑΤΟ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ερντογάν: Οι εμπρηστικές δηλώσεις των Τούρκων είναι συνεχείς, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να είναι έτοιμος να εκφράσει ένα νέο ακόμα πιο εξωφρενικό αφήγημα κατά της Ελλάδος

Οι εμπρηστικές δηλώσεις των Τούρκων είναι συνεχείς, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να είναι έτοιμος να εκφράσει ένα νέο ακόμα πιο εξωφρενικό αφήγημα κατά της Ελλάδος, μιας και θα θέσει ζήτημα παράνομης κατοχής νησιών από τη χώρα μας, στη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την  φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, ο Τούρκος πρόεδρος είναι έτοιμος να μετατρέψει τη χώρα του σε… θύμα, καθώς με τη ρητορική του και θα φέρει στην ατζέντα την παράνομη στρατιωτικοποίηση των νησιών», αναφέρει το δημοσίευμα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα πάντα με τη Yeni Safak ο Τούρκος πρόεδρος σκοπεύει να προσκομίσει στο ΝΑΤΟ, «αποδείξεις» πως η Σουηδία και η Φινλανδία «στηρίζουν την τρομοκρατία». Στη «βαλίτσα» του Ερντογάν, βρίσκονται επίσης η δημιουργία διαδρόμου για τα ουκρανικά σιτηρά, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία και ζητήματα οικονομίας και ενέργειας.

Οκτάι: Ή Αποστρατιωτικοποίηση των νησιών ή νέα Μικρασιατική Καταστροφή

Οι προκλήσεις από την Τουρκία συνεχίζονται για μία ακόμα μέρα, όπου οι εμπρηστικές δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων και ειδικά αυτές του αντιπροέδρου της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι, να επαναλαμβάνει για μία ακόμα φορά τα περί αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Milliyet, ο Οκτάι λέει πως η Τουρκία κάνει υπομονή εδώ και 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάνης και μετά.

«Τα νησιά θα αποστρατιωτικοποιηθούν σε διαφορετική περίπτωση θα ξεκινήσει η αμφισβήτηση της κυριαρχίας τους. Ως Τουρκία θα το κάνουμε αυτό. Θα το αμφισβητήσουμε.  Κι όπου φτάσει αυτή η αμφισβήτηση της κυριαρχίας. Αυτό εξαρτάται από την Ελλάδα και η Ε.Ε πρέπει να δει αυτό  το λάθος», τόνισε σε συνέντευξή. polemiko-nautiko_1

Ο Οκτάι είπε πως η Άγκυρα κάνει υπομονή εδώ και 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάνης και μετά και πως είτε η Αθήνα θα κάνει πίσω, ή υπάρχει και η προϊστορία στις αρχές του 20ου αιώνα (Μικρασιατική Καταστροφή) αλλά και η πρόσφατη όπως στην Κύπρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments