Διεθνή

G7: Χλευασμοί των ηγετών για τον ημίγυμνο καβαλάρη Πούτιν

G7: Χλευασμοί των ηγετών για τον ημίγυμνο καβαλάρη Πούτιν

Πηγή Φωτογραφίας: DailyMail

Όλα αυτά ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία μπήκε στον 5ο μήνα και η Ρωσία έριξε βόμβες στο Κίεβο για πρώτη φορά εδώ και εβδομάδες. 

Οι ηγέτες των G7 χλεύασαν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την Κυριακή καθώς κάθισαν για μεσημεριανό γεύμα, αστειευόμενοι για τη διαβόητη φωτογραφία του, όπου ημίγυμνος και ξυπόλυτος κάνει ιππασία.

Όλα αυτά ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία μπήκε στον 5ο μήνα και η Ρωσία έριξε βόμβες στο Κίεβο για πρώτη φορά εδώ και εβδομάδες.

Στις ειρωνείες πρωτοστάτησαν οι πρωθυπουργοί Βρετανία και Καναδά, ενώ  προσπαθούσαν να τραβήξουν μια επίσημη φωτογραφία του γεύματος με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με το CNN, ρώτησε αν πρέπει να κρατήσει το σακάκι του για να καθίσει και πρόσθεσε: «Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε πιο σκληροί από τον Πούτιν».

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό αστειεύτηκε: «Βόλτα με γυμνό στήθος με άλογο».

Αναφερόταν σε μια φωτογραφία του 2009 του Πούτιν χωρίς πουκάμισο να καβαλάει ένα άλογο στα βουνά της περιοχής Tyva της Σιβηρίας κατά τη διάρκεια διακοπών.

Στη συνέχεια, ο Τζόνσον ακούγεται στα πλάνα να λέει: “Πρέπει να τους δείξουμε τα πρόσωπά μας”.

«Η ιππασία είναι η καλύτερη», είπε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ήταν στο γεύμα αλλά δεν φάνηκε να συμμετάσχει στην κοροϊδία.

Νωρίτερα, ωστόσο, ο Μπάιντεν καταδίκασε την επίθεση της Ρωσίας στο Κίεβο ως «βαρβαρότητα».

Καθώς οι ηγέτες της G7 συγκεντρώθηκαν στη Γερμανία , η Ρωσία ενέτεινε τις επιθέσεις της στην Ουκρανία. Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν στην πρωτεύουσα του Κιέβου για πρώτη φορά εδώ και εβδομάδες, χτυπώντας τουλάχιστον δύο κτίρια κατοικιών κι ένα νηπιαγωγείο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία μιας νεαρής κοπέλας που μεταφέρθηκε από τα ερείπια, δεμένη σε ένα φορείο και βοηθήθηκε από εργαζόμενους έκτακτης ανάγκης. Ο πατέρας της σκοτώθηκε και η μητέρα της τραυματίστηκε, σύμφωνα με τοπικές αναφορές.

Στην ανάρτησή του ο Κουλέμπα καλεί τους ηγέτες της G7  να απαντήσουν με περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία και περισσότερα βαρέα όπλα για την Ουκρανία. “Ο άρρωστος ιμπεριαλισμός της Ρωσίας πρέπει να νικηθεί”, έγραψε ο Κουλέμπα στο Twitter.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Vitali Klitschko είπε στους δημοσιογράφους στο Κίεβο ότι πιστεύει ότι το χτύπημα «είναι ίσως μια συμβολική επίθεση» ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ αυτήν την εβδομάδα στη Μαδρίτη.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα είναι τα κύρια θέματα συζήτησης στη σύνοδο κορυφής της G7 αυτής της εβδομάδας στη Γερμανία και της συνάντησης του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη. Καθώς οι μάχες στην Ουκρανία μπαίνουν στον πέμπτο μήνα τους, ο Μπάιντεν υποστηρίζει συμμάχους για να παραμείνουν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στη συνάντησή του με τους ηγέτες στέλνει μήνυμα ενότητας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments