Διεθνή

Μπάιντεν: Τα πλήγματα με ρωσικούς πυραύλους είναι ένα ακόμη δείγμα της ρωσικής βαρβαρότητας

Μπάιντεν: Τα πλήγματα με ρωσικούς πυραύλους είναι ένα ακόμη δείγμα της ρωσικής βαρβαρότητας

Πηγή Φωτογραφίας: CNN, Αρχείου

Μπάιντεν: "Τα πλήγματα με ρωσικούς πυραύλους στην ουκρανική πρωτεύουσα, το Κίεβο, στη διάρκεια της νύχτας και νωρίς σήμερα το πρωί είναι ένα ακόμη δείγμα της ρωσικής βαρβαρότητας", δήλωσε σήμερα [26/6] ο Τζο Μπάιντεν

“Τα πλήγματα με ρωσικούς πυραύλους στην ουκρανική πρωτεύουσα, το Κίεβο, στη διάρκεια της νύχτας και νωρίς σήμερα το πρωί είναι ένα ακόμη δείγμα της ρωσικής βαρβαρότητας”, δήλωσε σήμερα [26/6] ο Τζο Μπάιντεν στην σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) που πραγματοποιείται στη Γερμανία. “Είναι μια ακόμη βαρβαρότητα της Ρωσίας”, είπε χαρακτηριστικά ο  πρόεδρος των ΗΠΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι ο Μπάιντεν συζήτησε με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς τις προσπάθειες διαχείρισης των επιπτώσεων που έχει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στην παγκόσμια ενεργειακή και επισιτιστική ασφάλεια καθώς και τις προκλήσεις που θέτει η Κίνα.

Μπάιντεν: Προαναγγελία απαγόρευσης εισαγωγής ρωσικού χρυσού από την G7

«Ειλικρινά, κάνετε καταπληκτική δουλειά!», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, αναφερόμενος στον ρόλο της Γερμανίας στον πόλεμο της Ουκρανίας, μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες πριν από την επίσημη έναρξη της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά [G7] στην Άνω Βαυαρία.

Ο κ. Μπάιντεν επαίνεσε τον κ. Σολτς «για τη σταθερότητά του» στην στήριξη της Ουκρανίας και χαρακτήρισε τη Γερμανία ως «έναν από τους στενότερους εταίρους των ΗΠΑ στον κόσμο».

biden-scholz

Νωρίτερα, με ανάρτησή του στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι η G7 θα ανακοινώσει την απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού χρυσού, η οποία, όπως επισήμανε, αποφέρει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια στους Ρώσους. «Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει άνευ προηγουμένου περιορισμούς στον Πούτιν, προκειμένου να του στερήσουν το εισόδημα που χρειάζεται για να χρηματοδοτήσει τον πόλεμό του κατά της Ουκρανίας», πρόσθεσε ο κ. Μπάιντεν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments