Διεθνή

Ουκρανία: Εκρήξεις στο Σεβτσενκίβσκιι του Κιέβου

Ουκρανία: Εκρήξεις στο Σεβτσενκίβσκιι του Κιέβου

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ουκρανία: Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν στα περίχωρα του Κιέβου

Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν στα περίχωρα του Κιέβου. Πιο συγκεκριμένα εκρήξεις σημειώθηκαν νωρίς σήμερα [26/6] το πρωί στην περιοχή Σεβτσενκίβσκιι, όπως αναφέρει σε μήνυμά του ο δήμαρχος της πόλης Βιτάλι Κλίτσκο, ενώ την ίδια ώρα η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία πως δεν επιτρέπει την απομάκρυνση αμάχων στο Σεβεροντονέτσκ.

“Ασθενοφόρα και σωστικά συνεργεία έσπευσαν στο σημείο”, αναφέρει δήμαρχος της πρωτεύουσας της Ουκρανίας στην ανάρτησή του. “Διάσωση κατοίκων και απομάκρυνσή τους από δύο κτίρια”, προσθέτει ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Η ιστορική αυτή περιοχή, μια από τις κεντρικές του Κιέβου, φιλοξενεί πανεπιστήμια, εστιατόρια και αίθουσες τέχνης. Σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, τέσσερις εκρήξεις ακούστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο Κίεβο. Ένα συγκρότημα κατοικιών κοντά στο κέντρο της πόλης επλήγη, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και να σχηματιστεί σύννεφο καπνού.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν γύρω στις 06:30 (και ώρα Ελλάδος) και σύμφωνα με αυτούς δεν υπάρχουν πληροφορίες μέχρι στιγμής για πιθανές απώλειες

«Η Ουκρανία εμποδίζει την απομάκρυνση αμάχων»

Την ίδια ώρα η Ρωσία καταγγέλλει πως οι επιθέσεις του ουκρανικού πυροβολικού υποχρέωσαν τα ρωσικά στρατεύματα να αναστείλουν την επιχείρηση για την απομάκρυνση αμάχων από το εργοστάσιο χημικών στο Σεβεροντονέτσκ, λίγες ώρες αφότου κατέλαβαν την πόλη.

Εν τω μεταξύ, ένας εκ των κορυφαίων συμβούλων του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι άνδρες των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων εξακολουθούν να βρίσκονται στο Σεβεροντονέτσκ. Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Ολεξίι Αρεστόβιτς ανέφερε ότι Ουκρανοί κομάντος εξαπολύουν επιθέσεις κατά των Ρώσων εισβολέων στην περιοχή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments