Nέα της αγοράς

Dimand: Σε συνεργασία με το αμερικανικό επενδυτικό fund ΗΙG διεκδικεί το project Skyline της Alpha Bank

Dimand: Σε συνεργασία με το αμερικανικό επενδυτικό fund ΗΙG διεκδικεί το project Skyline της Alpha Bank

Πηγή Φωτογραφίας: Business Daily- Banks.com.gr

Dimand: Τα δύο επενδυτικά σχήματα έχουν δεσμευτεί να καλύψουν ποσοστό έως 25% των νέων μετοχών που θα εκδοθούν στο πλαίσιο της δημόσιας προσφοράς

Mε το επενδυτικό σχήμα Latsco της Μαριάννας Λάτση και το επενδυτικό fund Orasis του Τζορτζ Ελιοτ και στόχο την άντληση ως 98,07 εκατ. ευρώ, ετοιμάζεται να εισέλθει στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών η εταιρεία αξιοποίησης και εκμετάλλευσης ακινήτων Dimand.

Τα δύο επενδυτικά σχήματα έχουν δεσμευτεί να καλύψουν ποσοστό έως 25% των νέων μετοχών που θα εκδοθούν στο πλαίσιο της δημόσιας προσφοράς

Οι νέες μετοχές θα διατεθούν, μέσω δημόσιας προσφοράς (6.213.100 νέες μετοχές) και παράλληλης διάθεσης σε περιορισμένο κύκλο προσώπων (325.000 μετοχές).

Επιπρόσθετα, οι συντονιστές κύριοι ανάδοχοι έχουν το δικαίωμα προαίρεσης αγοράς (greenshoe Option) ως 931.800 υφιστάμενων μετοχών κυριότητας των νυν κοινών μετόχων, αναλογικά με το ποσοστό που κατέχει ο καθένας, δυνάμει ρήτρας επιπρόσθετης κατανομής μετοχής για κάλυψη τυχόν αυξημένης ζήτησης.

Το εύρος της τιμής διάθεσης ορίστηκε μεταξύ 10,7 με 15 ευρώ ανά μετοχή. Η τελική τιμή διάθεσης θα καθορισθεί με βάση τις προσφορές που θα υποβάλλουν οι Ειδικοί Επενδυτές εντός του εύρους. Η τιμή διάθεσης των μετοχών στο προσωπικό θα είναι κατά 10% χαμηλότερη της τιμής στη δημόσια προσφορά.

Nα σημειωθεί ότι η Dimand σε συνεργασία με το αμερικανικό επενδυτικό fund ΗΙG και την Premia Properties διεκδικεί το project Skyline της Alpha Bank, που αφορά τον μετασχηματισμό της θυγατρικής Alpha Αστικά Ακίνητα, με την παράλληλη αξιοποίηση ακινήτων συνολικής αξίας της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία συμμετέχει σε μεγάλα έργα όπως η κατασκευή του νέου εμβληματικού γηπέδου της ΑΕΚ, η ανακαίνιση του ιστορικού κτηρίου της Παπαστράτος στον Πειραιά καθώς και ο Πύργος του Πειραιά σε συνεργασία με την Prodea Investments.

Επίσης η εταιρεία προ λίγων μηνών απέκτησε το ιστορικό Μινιόν στην Πατησίων με τίμημα που ξεπέρασε τα 25 εκατ. ευρώ στο σχετικό διαγωνισμό.

Η εταιρεία έχει αναλάβει επίσης την ανάπλαση του πρώην ακινήτου της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας (Softex) στον Βοτανικό, μιας έκτασης 50 στρεμμάτων, ενώ στο χαρτοφυλάκιό της συγκαταλέγονταν εκτάσεις όπως αγροτεμάχια 12.000 τμ στη Μύκονο, όπου είναι σε εξέλιξη ανέγερση εξοχικών κατοικιών, ενώ μέσα στο 2022 ολοκληρώνεται η ανάπτυξη έργων όπως το Kaizen στο Μαρούσι, ενώ αναμένεται η επίτευξη συμφωνιών για πώληση ακινήτων στην Αθήνα, το Μαρούσι, την Παιανία και τη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, η εταιρεία θα συνεχίσει τη διεκδίκηση και έργων ΣΔΙΤ όπως το Κέντρο Καινοτομίας στην Αθήνα και της Γενικής Γραμματείας Υποδομών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments