Πολιτική

Βορίδης: Θέλουμε αυτοδυναμία, το έχει πει ο πρωθυπουργός

Βορίδης: Θέλουμε αυτοδυναμία, το έχει πει ο πρωθυπουργός

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Βορίδης: Σημείωσε πως «δεν μπορεί κανείς να κάνει νοθεία, γιατί δεν διεξάγει το υπουργείο Εσωτερικών της εκλογές», δίνοντας έτσι μια απάντηση στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τις εκλογές, το ΣΥΡΙΖΑ και μια σειρά άλλων θεμάτων αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης. Μιλώντας στο ACTION24, ο κ. Βορίδης υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει μια ελαφριά παρερμηνεία των συνταγματικών προβλέψεων και δεν έχει λάβει υπόψη του ότι κατά το Σύνταγμα, η διάλυση της βουλής γίνεται εντός 30 ημερών από την προκήρυξη εκλογών. Άρα, όπως είπε, δεν μπορεί να συμβεί κάτι τώρα για να γίνουν εκλογές σε 4 μήνες, «κάτι του έχει διαφύγει του κ. Τσίπρα» σημείωσε ο κ. Βορίδης. Εξήγησε δε, ότι αυτονοήτως ο υπουργός Εσωτερικών αλλάζει πάντοτε όταν προκηρύσσονται εκλογές.

Επιπλέον, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και σε κάποιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για παλαιότερες δηλώσεις του ότι  «δεν πρέπει να ξανά αφήσουμε την Αριστερά να κυβερνήσει την Ελλάδα», ο κ. Βορίδης ξεκαθάρισε ότι το επαναλαμβάνει: «Είμαι πολιτικός αντίπαλος της Αριστεράς, αλλά αγωνίζομαι δημοκρατικά».

Παράλληλα ο κ. Βορίδης, σημείωσε πως «δεν μπορεί κανείς να κάνει νοθεία, γιατί δεν διεξάγει το υπουργείο Εσωτερικών της εκλογές», δίνοντας έτσι μια απάντηση στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. «Τις κάνει η διεύθυνση εκλογών και είναι τα ίδια πρόσωπα που το έκαναν όλες τις προηγούμενες φορές και θα το κάνουν και τις επόμενες. Είναι άνθρωποι που γνωρίζουν και έχουν συγκεκριμένη εμπειρία», συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Εσωτερικών, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στις πρώτες κάλπες που θα γίνουν με την απλή αναλογική, σημειώνοντας ότι είναι πάρα πολύ σημαντικές. Οι συνεργασίες θα προκύψουν αν δεν δώσουν οι δεύτερες κάλπες αυτοδυναμία, όμως, στόχος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας είναι η αυτοδυναμία. «Θέλουμε αυτοδυναμία, το έχει πει ο πρωθυπουργός. Το λέμε με καθαρό τρόπο, δεν θέλουμε κυβέρνηση συνεργασίας», τόνισε. Ο κ. Βορίδης επανέλαβε την πρόθεση του πρωθυπουργού να γίνουν εκλογές στο τέλος της άνοιξης του 2023, λέγοντας ωστόσο ότι το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο – όπως οφείλει – για εκλογές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments