Διεθνή

Ζαχάροβα: Απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια οι παραδόσεις όπλων στο Κίεβο

Ζαχάροβα: Απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια οι παραδόσεις όπλων στο Κίεβο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

«Μην πείτε αργότερα ότι δεν προειδοποιηθήκατε. Σας προειδοποιούμε καθημερινά: Ό,τι προμηθεύεται στο έδαφος της Ουκρανίας ως όπλα - τα πάντα - θα βρει το δρόμο της επιστροφής, μέσω της μαύρης αγοράς, συμπεριλαμβανομένης κυρίως της Ευρώπης».

Οι παραδόσεις όπλων της Δύσης στο Κίεβο απειλούν την ασφάλεια όχι μόνο της Ουκρανίας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης προειδοποίησε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, κάνοντας έναν συσχετισμό με τη μαύρη αγορά και την αύξηση της εγκληματικότητας.

“Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δεν σταματούν να κατακλύζουν την Ουκρανία με όπλα”, είπε σε συνέντευξη Τύπου, όπως αναφέρει το Ρία Νοβόστι και παρέθεσε τα οικονομικά στοιχεία της δυτικής στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο, λέγοντας πως «σύμφωνα με δυτικούς ειδικούς, το συνολικό ποσό της στρατιωτικής, οικονομικής και ανθρωπιστικής βοήθειας που δεσμεύθηκε για την Ουκρανία έχει φτάσει πάνω από 80 δισεκατομμύρια δολάρια από τις 24 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, εκ των οποίων το 45% είναι αποκλειστικά στρατιωτική υποστήριξη».

«Οι παραδόσεις όπλων δημιουργούν απειλές για την ασφάλεια όχι μόνο στην Ουκρανία, αλλά και εκτός αυτής», συνέχισε η Μαρία Ζαχάροβα προειδοποιώντας για τη…μαύρη αγορά. «Θα το ξαναπώ: Χιλιάδες MANPADS Stinger και MANPATS Javelin, εκτοξευτές χειροβομβίδων και άλλα μέσα μάχης θα μπορούσαν και θα καταλήξουν στις μαύρες αγορές ολόκληρου του κόσμου».

“Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε ορισμένες χώρες της Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης έχουν ήδη σημειώσει σημαντική αύξηση του όγκου της εγκληματικής διακίνησης όπλων που προέρχονται από το ελεγχόμενο από το Κίεβο έδαφος”, δήλωσε η Ζαχάροβα για να καταλήξει…

«Μην πείτε αργότερα ότι δεν προειδοποιηθήκατε. Σας προειδοποιούμε καθημερινά: Ό,τι προμηθεύεται στο έδαφος της Ουκρανίας ως όπλα – τα πάντα – θα βρει το δρόμο της επιστροφής, μέσω της μαύρης αγοράς, συμπεριλαμβανομένης κυρίως της Ευρώπης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments