Nέα της αγοράς

Μπαίνει πωλητήριο στο πρώην ακίνητο της Neoset στο Νέο Ψυχικό

Μπαίνει πωλητήριο στο πρώην ακίνητο της Neoset στο Νέο Ψυχικό

Πηγή Φωτογραφίας: Yava Fitness Center

Πρόκειται για ένα πενταώροφο κτίριο, που βρίσκεται στη συμβολή των λεωφόρων Κηφισίας και Κατεχάκη στο Νέο Ψυχικό συνολικής επιφάνειας 3.606,58 τ.μ. και έχει ανεγερθεί σε ένα οικόπεδο έκτασης 1.052 τ.μ..

Αντιμέτωπο με το ηλεκτρονικό σφυρί βρίσκεται σήμερα το πενταώροφο κτίριο στο Νέο Ψυχικό, το οποίο στο παρελθόν φιλοξενούσε εκθεσιακό χώρο της Neoset σύμφωνα με πληροφορίες της Ματίνας Χαρκοφτάκη.

Κάποτε στέγαζε ένα από τα πιο εμβληματικά καταστήματα της ελληνικής εταιρείας επίπλων, ωστόσο η οικονομική κατάρρευση του ομίλου πριν περίπου μια δεκαετία δεν άφησε μεγάλα περιθώρια, συμπαρασύροντας και το συγκεκριμένο ακίνητο, το οποίο ακολούθησε τον δρόμο των πλειστηριασμών για οφειλές του ιδρυτή της Neoset Κωνσταντίνου Αλεξανδράκη.

Πρόκειται για ένα πενταώροφο κτίριο, που βρίσκεται στη συμβολή των λεωφόρων Κηφισίας και Κατεχάκη στο Νέο Ψυχικό συνολικής επιφάνειας 3.606,58 τ.μ. και έχει ανεγερθεί σε ένα οικόπεδο έκτασης 1.052 τ.μ..

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται προσπάθεια εκποίησης καθώς το σφυρί έχει ηχήσει 3 φορές στο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα το 2018, το 2019 και το 2020 χωρίς, ωστόσο, να βρεθεί πλειοδότης.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 3.752.975 μειωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες φορές που ήταν στα 3.950.500 ενώ επισπεύδουσα είναι η Eurobank Ergasias με την απαίτηση να ανέρχεται στο ποσό των 1.017.335 ευρώ.

Το κτίριο, το οποίο εδώ και αρκετά χρόνια είναι μισθωμένο από μια γνωστή αλυσίδα γυμναστηρίων, έχει ανακαινιστεί και λειτουργεί σαν χώρος εκγύμνασης και προπόνησης.

Αποτελείται από 3 υπόγεια, ισόγειο επιφανείας 720,03 τ.μ., πατάρι επιφανείας 564,69 τ.μ., πρώτο όροφο επιφάνειας 501,07 τ.μ. και δεύτερο όροφο επιφάνειας 235,25 τ.μ. και βρίσκεται σε προβεβλημένο σημείο.

Η Neoset συγκαταλέγεται ανάμεσα στις επιχειρήσεις θύματα που άφησε η ελληνική κρίση χρέους της προηγούμενης δεκαετίας καθώς δεν κατάφερε να επιβιώσει υπό το βάρος της οικονομικής ασφυξίας αλλά του τεράστιου ανταγωνισμού από τις ξένες αλυσίδες επίπλων.

Καταγράφοντας από το 2008 και μετά διαρκώς καθοδικές πωλήσεις, το αίτημα πτώχευσης που κατέθεσε 4 χρόνια αργότερα υπήρξε για πολλούς μια προδιαγεγραμμένη πορεία καθώς ο όμιλος είχε μεγάλα ανοίγματα και υποχρεώσεις, οι οποίες είχαν επιβαρυνθεί και από τις επενδύσεις στην ανάπτυξη του δικτύου, φτάνοντας to 2012 να αριθμεί 60 καταστήματα μεταξύ των οποίων και αρκετά franchise.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments