Ελλάδα

Live: Η ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού

Live: Η ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Live: Σε έκτακτη ενημέρωση για τον εμβολιασμό από τη Μαρία Θεοδωρίδου και τον Μάριο Θεμιστοκλέους πραγματοποιείται το απόγευμα της Πέμπτης [30/6]

Η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους παραχώρησαν εκτάκτως συνέντευξη Τύπου για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της νόσου COVID-19, μιας και η αύξηση των κρουσμάτων έφερε μεγάλο και έντονο προβληματισμό στην επιστημονική κοινότητα, ενώ υπήρξαν και περισσότερες εισαγωγές σε νοσοκομεία.

Την ενημέρωση ξεκίνησε η Μαρία Θεοδωρίδου η οποία είπε τα εξής:

«Στις 3 Μαΐου, η Επιτροπή είχε διατυπώσει τη σύσταση εμβολιασμού με 4η δόση σε άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω και σε όσους διαμένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε άνω των 60 με υποκείμενα νοσήματα.

Η 4η δόση χορηγείται τουλάχιστον τέσσερις μήνες μετά την 3η δόση. Όσοι έχουν νοσήσει, δεν έχουν ανάγκη αναμνηστικής δόσης. Τώρα, στα τέλη Ιουνίου, επειδή ο ιός ξεφεύγει από τα αντισώματα, παρατηρείται αυξημένος αεριθμός μολύνσεων, οι οποίες λόγω του εμβολιασμού, δεν αποδίδουν σοβαρές ασθένειες.

Συνιστούμε την 4η δόση σε άτομα άνω των 70 και σε όσους διαμένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και στους άνω των 60 με υποκείμενα νοσήματα. Για τους κάτω των 60, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, δεν είναι απαραίτητη η 4η δόση. Ωστόσο, οι κάτω των 60 θα μπορούν να επιλέγουν τον εμβολιασμό, μετά από συνεννόηση με τον γιατρό τους και εφόσον το επιθυμούν

Τα εμβόλια έχουν δουλέψει πολύ καλά και το βλέπουμε στους αριθμούς. Εάν έχουμε στα χέρια μας ένα εμβόλιο που μας προστατεύει σε σημαντικό ποσοστό, επιτρέψτε μου να το θεωρήσω λάθος, για τις ευάλωτες ομάδες, να περιμένουν ένα καλύτερο εμβόλιο τον Σεπτέμβριο. Ελπίζω να το έχουμε, αλλά πάντα βαδίζουμε με τα δεδομένα που έχουμε».

Από την πλευρά του Ο Μάριος Θεμιστοκλέους είπε ότι έχουν γίνει 332.000 εμβολιασμοί σε άτομα άνω των 60 ετών.

Για τα νέας γενιάς εμβόλια και σε ποια φάση βρίσκονται η κα Θεοδωρίδου απάντησε: «Υπάρχει μια προσδοκία και πεποίθηση ότι τον Σεπτέμβριο θα έχουμε τα νέας γενιάς εμβόλια. Είναι ακόμα στο στάδιο κλινικής μελέτης και υπάρχει προβληματισμός για το ποια θα είναι πιο κατάλληλα και αν θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες. Μέχρι να γίνουν και να εφαρμοστούν απαιτείται χρόνος και αν έχουμε στα χέρια μας ένα εμβόλιο που προστατεύει σε μεγάλο ποσοστό είναι λάθος να περιμένουν για ένα καλύτερο εμβόλιο του Φθινοπώρου ή του Χειμώνα. Μακάρι να το έχουμε».

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα των ραντεβού για 4η δόση έχει ανοίξει για τους άνω των 30.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments