Ελλάδα

Novartis: Στο ειδικό δικαστήριο Παπαγγελόπουλος – Τουλουπάκη

Novartis: Στο ειδικό δικαστήριο Παπαγγελόπουλος – Τουλουπάκη

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Οι ανώτατοι δικαστές απήλλαξαν τους δύο επίκουρους πρώην εισαγγελείς διαφθοράς και τους δημοσιογράφους

Στο εδώλιο του Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών, θα καθίσουν Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Ελένη Τουλουπάκη, για κακουργηματικά αδικήματα τα οποία διέπραξαν στην υπόθεση της σκευωρίας της Novartis.

Σήμερα, θα λάβουν γνώση οι συνήγοροι του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, του περιεχομένου του αμετάκλητου βουλεύματος του πενταμελούς δικαστικού συμβουλίου με το οποίο αργά χθες το βράδυ παραπέμφθηκαν.

Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπονται μόνον ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, με βάση το βούλευμα που εξέδωσαν το βράδυ της Πέμπτης τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου που χειρίστηκαν την πολύκροτη υπόθεση της Novartis.

Το βούλευμα που είναι οριστικό και αμετάκλητο, παραπέμπει, μετά από μαραθώνια διάσκεψη, μόνο τον κ. Παπαγγελόπουλο και την κ. Τουλάπακη για τους χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση της Novartis για τους δέκα πολιτικούς.

Ο πρώην υπουργός ομόφωνα παραπέμπεται για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος επίσης ομόφωνα.

Η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς παραπέμπεται κατά πλειοψηφία για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος.

Οι ανώτατοι δικαστές σε αντίθεση με την εισαγγελική πρόταση απήλλαξαν τους δύο επίκουρους πρώην εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη, καθώς έκριναν ότι δεν στοιχειοθετείται γι’ αυτούς η συμμετοχή τους σε καμία αξιόποινη πράξη.

Τέλος, οι δικαστές συντάχθηκαν με την εισαγγελική πρόταση σε ό,τι αφορά τους καταγγελλόμενους δημοσιογράφους απαλλάσσοντάς τους από κάθε κατηγορία που τους είχε απαγγελθεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments