Πολιτική

Γεραπετρίτης για Τurkaegean: Υπήρξε αστοχία

Γεραπετρίτης για Τurkaegean: Υπήρξε αστοχία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Γεραπετρίτης για Τurkaegean: Για εξάντληση κάθε νομικής δυνατότητας για να ανατραπεί η κατάσταση αναφορικά με το «Turkaegean», μίλησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Για εξάντληση κάθε νομικής δυνατότητας για να ανατραπεί η κατάσταση αναφορικά με το «Turkaegean», μίλησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. Μιλώντας στον ANT1 ο υπουργός Επικρατείας, παραδέχθηκε ότι «υπήρξε αστοχία» ξεκαθάρισε ότι «θα εξαντληθεί κάνει νομική δυνατότητα για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε την κατάσταση».

« Η δική μου αίσθηση είναι πως πρόκειται για εμπορικό σήμα και όχι για θέμα κυριαρχίας. Δεν υφίσταται κανένα ζήτημα κυριαρχίας που να απορρέει πρωτογενώς ή δευτερογενώς από αυτό. Είναι όμως σοβαρό ζήτημα, διότι μπορεί να χρησιμοποιείται με διάφορους τρόπους από την διπλωματία της Τουρκίας»,σημείωσε ο υπουργός.

«Το εν λόγω γραφείο λειτουργούσε ελλιπώς, λόγω υποστελέχωσης και άλλων προβλημάτων. Η απόφαση της Κυβέρνησης ήταν να αναλάβει την ευθύνη ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και όταν αυτή η ρύθμιση ήρθε στην Βουλή, η αντιπολίτευση σύσσωμη μας κατηγόρησε ότι προσπαθούμε να καταργήσουμε μια υπηρεσία που κατ΄ αυτήν λειτουργούσε άρτια. Όμως, υπήρχε διοικητική πλημμέλεια», επεσήμανε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σημείωσε δε ότι κατανοώντας τη δυσαρέσκεια και ενόχληση πολλών με αφορμή τη συγκεκριμένη εξέλιξη δεν πρέπει να υποτιμάται το γεγονός ότι «μεγάλωσε η επικράτεια της Ελλάδας, έχουμε συμφωνίες για τις ΑΟΖ με την Ιταλία και την Αίγυπτο, έχουμε την αμυντική συμφωνία με την Γαλλία και επομένως το ηθικό των Ελλήνων είναι υψηλότερα από κάθε άλλη φορά».

Για τον Ερντογάν

Η ρητορική Ερντογάν είναι κυρίως για εσωτερική κατανάλωση. Σχετικά με τη στάση της Τουρκίας ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε ότι «το γεγονός είναι ότι ο Ερντογάν είχε πάρα πολλές ευκαιρίες στην τριήμερη διάσκεψη του ΝΑΤΟ, να θέσει όσα θέματα έλεγε αλλά δεν το έκανε, διότι όλες αυτές οι δηλώσεις είναι εντελώς έωλες και αστήρικτες στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και γίνονται κυρίως για εσωτερική κατανάλωση. Η τακτική του Ερντογάν να κάνει δηλώσεις τέτοιες στο αεροπλάνο της επιστροφής, αποδεικνύει τον σκοπό και τον αποδέκτη των μηνυμάτων αυτών». 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments