Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Υπάρχει «ασιατικό ΝΑΤΟ»

Βόρεια Κορέα: Υπάρχει «ασιατικό ΝΑΤΟ»

Πηγή Φωτογραφίας: Βόρεια Κορέα:

Η συνεχιζόμενη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν σταματά να παράγει σημαντικά αποτελέσματα στην διεθνή σκακιέρα, με πλέον πρόσφατη την κινητοποίηση της Βόρειας Κορέας

Η συνεχιζόμενη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν σταματά να παράγει σημαντικά αποτελέσματα στην διεθνή σκακιέρα, με πλέον πρόσφατη την κινητοποίηση της Βόρειας Κορέας, η οποία στρέφει τα πυρά της ευθέως εναντίον της Αμερικής και του ΝΑΤΟ.

Το μονοκομματικό και ολοκληρωτικό καθεστώς της Β. Κορέας, υπό τον Κιμ Γιονγκ Ουν, εκτιμά ότι υπάρχει μια μορφή ασιατικού ΝΑΤΟ. Ο πραγματικός σκοπός της διάδοσης της φήμης από την πλευρά των ΗΠΑ περί «απειλής από τη Βόρεια Κορέα» έγκειται στο να να δώσει μια δικαιολογία για την επίτευξη στρατιωτικής υπεροχής στην Ασία και στον Ειρηνικό Ωκεανό, σύμφωνα με τη βορειοκορεάτικη πλευρά.

Η Βόρεια Κορέα επέκρινε την πρόσφατη συμφωνία ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Νότια Κορέα και την Ιαπωνία για την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ τους, εκλαμβάνοντάς την ως μέσον για την υλοποίηση ενός σχεδίου των ΗΠΑ για μια στρατιωτική συμμαχία νατοϊκής εκδοχής στην περιοχή.

Μάλιστα,  εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας τόνισε σε σχετική ερώτηση που του ετέθη ότι «η πραγματικότητα δείχνει ξεκάθαρα ότι ο πραγματικός σκοπός των ΗΠΑ που διαδίδουν τη φήμη για “απειλή από τη Βόρεια Κορέα” είναι να παρέχουν μια δικαιολογία, προκειμένου να καταστεί εφικτή η  επίτευξη στρατιωτικής υπεροχής στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού».

Συμπλήρωσε, δε, ότι «η κατάσταση που επικρατεί απαιτεί  επειγόντως τη δημιουργία άμυνας της χώρας, προκειμένου να αντιμετωπίσει ενεργητικά την ταχεία επιδείνωση του περιβάλλοντός της από την άποψη της ασφάλειας». 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments