Διεθνή

Ελβετία: Οι πρώτοι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών

Ελβετία: Οι πρώτοι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Ελβετία: Τα πρώτα ομόφυλα ζευγάρια παντρεύτηκαν προχθές, με πρώτες νύφες την Aline 46 ετών και την Laure 45 ετών, οι οποίες διατηρούσαν ερωτικό δεσμό για περισσότερο από είκοσι χρόνια.

Οι πρώτοι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών είναι γεγονός και στην χώρα των Άλπεων, αφού προηγουμένως, πριν από λιγότερο από ένα χρόνο, η Ελβετία είχε επίσημα υιοθετήσει το γάμο για όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως ερωτικού προσανατολισμού.

Τα πρώτα ομόφυλα ζευγάρια παντρεύτηκαν προχθές, με πρώτες νύφες την Aline 46 ετών και την Laure 45 ετών, οι οποίες διατηρούσαν ερωτικό δεσμό για περισσότερο από είκοσι χρόνια.

Η Ελβετία ήταν μία από τις τελευταίες χώρες της Δυτικής Ευρώπης που έκανε το βήμα και εντάχθηκε επίσημα στις τριάντα χώρες που έχουν καθιερώσει τον γάμο για όλους. Τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν πλέον το δικαίωμα να παντρευτούν ή να μετατρέψουν τη σχέση τους σε συμβίωση στο ληξιαρχείο.

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2021, το 64% του πληθυσμού είχε υποστηρίξει με δημοψήφισμα το κείμενο για την έγκριση του γάμου ομοφύλων, καθώς και τη δυνατότητα χρήσης κοινής υιοθεσίας και πρόσβασης σε δωρεές σπέρματος για λεσβιακά ζευγάρια.

Η έναρξη ισχύος του νόμου αυτού την 1η Ιουλίου 2022 επιτρέπει πια στα ομόφυλα ζευγάρια να προετοιμάσουν τον γάμο τους. Στα γαλλόφωνα καντόνια, έχουν ήδη ανακοινωθεί 280 γάμοι. Προηγείται το καντόνι της Γενεύης, το οποίο έχει καταγράψει τα περισσότερα αιτήματα γάμων και ακολουθούν τα καντόνια του Vaud, με κυρίαρχη την πόλη της Λωζάννης, του Φριμπούργκ και του Βαλαί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments