Διεθνή

Λουχάνσκ: Κορυφώνεται η σύγκρουση Ρωσίας – Ουκρανίας

Λουχάνσκ: Κορυφώνεται η σύγκρουση Ρωσίας – Ουκρανίας

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Η πόλη του Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας βρίσκεται στο επίκεντρο των συγκρούσεων μεταξύ Μόσχας και Κιεβου, με τις ρωσικές και τις ουκρανικές δυνάμεις να υποστηρίζουν ότι έχουν τον έλεγχο της πόλης

Στο Λουχάνσκ μαίνεται η ένοπλη ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία. Η πόλη του Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας βρίσκεται στο επίκεντρο των συγκρούσεων μεταξύ Μόσχας και Κιεβου, με τις ρωσικές και τις ουκρανικές δυνάμεις να υποστηρίζουν ότι έχουν τον έλεγχο της πόλης

Η Ουκρανία υποστηρίζει πως οι δυνάμεις της υφίστανται έντονο ρωσικό βομβαρδισμό εκεί, αλλά επιμένει ότι η πόλη δεν έχει καταληφθεί. Εντούτοις, αυτονομιστές, οι οποίοι υποστηρίζονται από τη Ρωσία, υποστηρίζουν πως εισήλθαν με επιτυχία στην πόλη και έφτασαν στο κέντρο της.

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ  είναι ένα αυτοαποκαλούμενο κράτος, το οποίο αποτελούσε ομόσπονδο τμήμα της αυτοαποκαλούμενης Ομοσπονδιακής Πολιτείας της Νέας Ρωσίας.

Η περιοχή βόρεια του Λουχάνσκ,  όπου πλειοψηφούν οι Ουκρανόφωνοι, έχει παραμείνει υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας και τοπικών ένοπλων ομάδων αυτοάμυνας.

Η αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ αρχικά δεν είχε αναγνωριστεί από κανένα κράτος-μέλος του ΟΗΕ αλλά μόνο από την Νέα Οσσετία,  η οποία, με τη σειρά της, έχει αναγνωριστεί μόνο από ελάχιστα μέλη του οργανισμού. Τον Φεβρουάριο του 2022, η Ρωσία έγινε το πρώτο κράτος μέλος του ΟΗΕ που αναγνώρισε επίσημα την Λαική Δημοκρατία του Λουχάνσκ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments