Διεθνή

Πακιστάν: Συνολικά 19 νεκροί από την πτώση μικρού λεωφορείου σε φαράγγι

Πακιστάν: Συνολικά 19 νεκροί από την πτώση μικρού λεωφορείου σε φαράγγι

Πηγή Φωτογραφίας: CNN, Al Arabiya English

Πακιστάν: Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 14 τραυματίστηκαν στο δυτικό Πακιστάν όταν το μικρό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε φαράγγι

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 14 τραυματίστηκαν στο δυτικό Πακιστάν όταν το μικρό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε φαράγγι, έγινε γνωστό από επίσημη πηγή.

Το λεωφορείο ανατράπηκε σε έναν ολισθηρό δρόμο κοντά στη Ντανισάρ στην επαρχία Χάιμπερ Πακτούνκβα την ώρα που κατευθυνόταν προς την Κουέτα από το Ραουαλπίντι, δήλωσε ο τοπικός αξιωματούχος Εζάζ Τζάφερ. Τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα είναι συχνά στο Πακιστάν εξαιτίας των κακοσυντηρημένων δρόμων, των παλιών οχημάτων και των απρόσεκτων οδηγών.

Στις αρχές Ιουνίου είχε σημειωθεί στο νοτιοδυτικό Πακιστάν αντίστοιχο δυστύχημα όταν μικρό λεωφορείο έπεσε σε φαράγγι λόγω της υπερβολικής ταχύτητας είχε κοστίσει τη ζωή σε 22 επιβάτες.

Κοινωνική αναταραχή συγκλονίζει τη χώρα – Παραμένει το πολιτικό αδιέξοδο

Παγιδευμένες σε ένα πολιτικό αδιέξοδο, οι αντίπαλες πολιτικές κυβερνήσεις στη Λιβύη δέχονται ολοένα και περισσότερες πιέσεις από τους πολίτες, με διαδηλώσεις να ξεσπούν σε όλη τη χώρα λόγω των διακοπών στην ηλεκτροδότηση εν μέσω καύσωνα.

Την Παρασκευή στο Τομπρούκ, στην ανατολική Λιβύη, οι διαδηλωτές εισέβαλαν στην έδρα του κοινοβουλίου με μια μπουλντόζα και την πυρπόλησαν. Οι διαδηλωτές, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, κάποιοι από τους οποίους κρατούσαν την πράσινη σημαία του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, φώναζαν συνθήματα κατά της πολιτικής ηγεσίας, επικρίνοντας την για αδιαφορία και για την επιδείνωση των συνθηκών ζωής στη χώρα, η οποία έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στην Αφρική.

Το κοινοβούλιο αποτελεί ένα από τα σύμβολα διχασμού στη Λιβύη, όπου από τον Μάρτιο δύο αντίπαλες κυβερνήσεις διεκδικούν την εξουσία: η μία εδρεύει στην Τρίπολη, με επικεφαλής τον Αμπντελχαμίντ Ντμπεϊμπά και η άλλη, υπό τον Φάτι Μπασάγα, στηρίζεται από το κοινοβούλιο του Τομπρούκ και τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης. Οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές που ήταν προγραμματισμένες αρχικά για τον Δεκέμβριο του 2021, αναβλήθηκαν επ’ αόριστον. Libya

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κάλεσε “ όλες τις πλευρές να αποφεύγουν κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να βλάψει τη σταθερότητα” και τους ζήτησε “ να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι για να ξεπεράσουν το πολιτικό αδιέξοδο”, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Στεφάν Ντιζαρίκ.

Ο τελευταίος γύρος των συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη στη Γενεύη, χωρίς να επιτευχθεί κάποια συμφωνία για το συνταγματικό πλαίσιο που θα επέτρεπε τη διεξαγωγή εκλογών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments