Αθλητισμός

Euro 2004: Επικό βίντεο – Ο Όττο Ρεχάγκελ τραγουδάει χρόνια πολλά

Euro 2004: Επικό βίντεο – Ο Όττο Ρεχάγκελ τραγουδάει χρόνια πολλά
Το 2001 έγινε προπονητής της ελληνικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου - Το 2004 βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπη και σήμερα 18 χρόνια μετά εύχεται Χρόνια Πολλά

Συμπληρώνεται σήμερα 4 Ιουλίου, 18 χρόνια από το έπος της Εθνική Ελλάδας ποδοσφαίρου στην Πορτογαλία με την κατάκτηση του Euro 2004.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 18 χρόνων από την ιστορική επιτυχία, η ΕΠΟ δημιούργησε ένα βίντεο με πρωταγωνιστή τον αρχιτέκτονα του θριάμβου της εθνικής ομάδας τον Γερμανό προπονητή,  Όττο Ρεχάγκελ.

Στο βίντεο εμφανίζεται ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός αγκαλιά με τους  Γιώργο Καραγκούνη και Τάκη Φύσσα.

Δείτε τον Γερμανό προπονητή να εύχεται στην Ελλάδα χρόνια πολλά

Euro 2004

Το 2001 έγινε προπονητής της ελληνικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Η ομάδα προκρίθηκε απευθείας για το Euro 2004, μπροστά από την Ισπανία και την Ουκρανία. Ως μεγάλο αουτσάιντερ με ποσοστό 100 προς 1 στις στοιχηματικές εταιρείες, κέρδισε με συγκλονιστικό τρόπο την Πορτογαλία, τη Γαλλία και την Τσεχία -φαβορί για πολλούς- στο δρόμο για τον τελικό, όπου νίκησε και πάλι την οικοδέσποινα Πορτογαλία και σήκωσε το τρόπαιο. Ο Ρεχάγκελ, ο οποίος ήταν βασικός παράγοντας αυτής της επιτυχίας της Εθνικής Ελλάδας, έγινε ο πρώτος προπονητής που κέρδισε ποτέ ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με Εθνική ομάδα άλλης χώρας.

Ο Ρεχάγκελ υιοθέτησε μια αμυντική αγωνιστική προσέγγιση στην ελληνική ομάδα, χρησιμοποιώντας ενεργητικούς μέσους για να κουράσει τον αντίπαλο και την πολιτική της άμυνας ίσου αριθμού αμυντικών, με αυτού των επιθετικών του αντιπάλου. Όταν κατηγορήθηκε για βαρετό παιχνίδι, είπε: «Κανένας δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο προπονητής υιοθετεί τις τακτικές που είναι εφαρμόσιμες με βάση τα χαρακτηριστικά των διαθέσιμων παικτών». Αξιοσημείωτο είναι πως η θητεία του στη Βέρντερ Βρέμης φημίζονταν για το γρήγορο και εντυπωσιακό ποδόσφαιρο που προσέφερε η ομάδα.

Μετά την παραίτηση του Ρούντι Φέλερ από την ηγεσία του πάγκου της γερμανικής εθνικής ομάδας έπειτα από την αδυναμία πρόκρισης στα προημιτελικά του Euro 2004, ο Ρεχάγκελ θεωρήθηκε ένας από τους σημαντικότερους υποψηφίους για να αναλάβει το πόστο. Είχε την υποστήριξη του κοινού, παρ’ όλο που θεωρείτο από το ποδοσφαιρικό κατεστημένο ως αντισυμβατικός και ιδιόρρυθμος. Έπειτα από την απόσυρση άλλων τριών υποψηφίων για την θέση, έγινε πρόταση στον Ρεχάγκελ να αναλάβει την ομάδα, κάτι που ο ίδιος επίσημα απέρριψε στις 10 Ιουλίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments