Διεθνή

Ερντογάν: Συντριβή στις δημοσκοπήσεις – Χάνει από όλους

Ερντογάν: Συντριβή στις δημοσκοπήσεις – Χάνει από όλους

Πηγή Φωτογραφίας: sabah

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις στον δεύτερο γύρο των εκλογών ο Τούρκος Πρόεδρος φαίνεται ότι χάνει τη μάχη όποιος και αν είναι ο αντίπαλός του

Όλο και χειρότερα γίνονται τα πράγματα για τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος το τελευταίο 24ωρο έχει “εξαφανιστεί” με τον επίσημο λόγο να αποδίδει την ακύρωση εμφανίσεων του σε κρυολόγημα.

Οι δημοσκοπήσεις ωστόσο φαίνεται πως αποτελούν μεγάλο αγκάθι για τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος βλέπει παρά τους λεονταρισμούς, τη δημοτικότητά του στο εσωτερικό να καταβαραθρώνεται.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις στον δεύτερο γύρο των εκλογών ο Τούρκος Πρόεδρος φαίνεται ότι χάνει τη μάχη όποιος και αν είναι ο αντίπαλός του.

Οι δημοσκόποι, ερεύνησαν τα ποσοστά σε περίπτωση «μονομαχίας» του Ερντογάν με τον δήμαρχο Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς, τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, της προέδρου του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Συγκεκριμένα οι δημοσκοπήσεις έδειξαν:

  • Μανσούρ Γιαβάς 54% – Ταγίπ Ερντογάν 35,6%
  • Εκρέμ Ιμάμογλου 51,7% – Ταγίπ Ερντογάν 37,7%
  • Μεράλ Ακσενέρ 48% – Ταγίπ Ερντογάν 38,8%
  • Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου 46,1% – Ταγίπ Ερντογάν 39,8%

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ οι εκλογές στην Τουρκίας θα γίνουν πρόωρα. Ο ίδιος μάλιστα τόνισε ότι πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε αύξηση 30% στον βασικό μισθό. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη αύξηση στο βασικό μισθό από τις αρχές του έτους.

Φήμες για την υγεία του

Η υγεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι αρκετά εύθραυστη και έτσι αναγκάστηκε να αλλάξει τα σχέδια που είχε σήμερα [3/7] στην Προύσα. Ο Τούρκος Πρόεδρος ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μη μιλήσει στη μεγαλοπρεπή συγκέντρωση που του είχαν οργανώσει οι τοπικοί βουλευτές.

Από την τουρκική προεδρία δεν υπήρξε ανακοίνωση, με τοπικό βουλευτή του κόμματός του να κάνει λόγο για κοινό κρυολόγημα. Στα social media ωστόσο φουντώνουν ανεπιβεβαίωτες φήμες για πάράλυση στο αριστερό μέρος του προσώπου του. Η ανακοίνωση για την αναβολή της συγκέντρωσης έγινε από τον επικεφαλής του γραφείου του κυβερνώντος κόμματος στην Προύσα, Νταβούτ Γκιουρκάν στα ΚΜΔ.

Η σχετική ανάρτηση ανέφερε, “Η Συνάντηση της Προύσας, η οποία θα πραγματοποιείτο με την παρουσία του Προέδρου μας, Recep Tayyip Erdoğan, και οι τελετές έναρξης λειτουργίας των Ιδιωτικών και Δημόσιων Ιδρυμάτων μας, αναβλήθηκε για μεταγενέστερη ημερομηνία με την έγκριση του Προέδρου μας.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments