Διεθνή

Ιταλία: Επτά οι νεκροί από την αποκόλληση στρώματος πάγου στις Δολομιτικές Άλπεις

Ιταλία: Επτά οι νεκροί από την αποκόλληση στρώματος πάγου στις Δολομιτικές Άλπεις

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ιταλία: Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των ιταλικών αρχών, επτά άνθρωποι έχασαν την ζωή τους εξαιτίας της χθεσινής αποκόλλησης μεγάλου στρώματος πάγου, στις Δολομιτικές Άλπεις της περιφέρειας Τρεντίνο

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των ιταλικών αρχών, επτά άνθρωποι έχασαν την ζωή τους εξαιτίας της χθεσινής αποκόλλησης μεγάλου στρώματος πάγου, στις Δολομιτικές Άλπεις της περιφέρειας Τρεντίνο. Εννέα άνθρωποι τραυματίσθηκαν και οι αγνοούμενοι είναι δεκατέσσερις.

Στο μεταξύ, μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιούν σκάνερ θερμότητας, συνεχίζουν να πετούν στην περιοχή, προς εντοπισμό τυχόν επιζώντων. Τα μέλη της Πολιτικής Προστασίας είναι ιδιαίτερα προσεκτικά στις κινήσεις τους, διότι λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας που καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες, υπάρχει κίνδυνος νέας αποκόλλησης μέρους των παγετώνων.

Αργά το πρωί, οι επιχειρήσεις διακόπηκαν λόγω μεγάλης βροχόπτωσης που σημειώθηκε στην περιοχή. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι μετέβη στο Τρεντίνο, αλλά δεν πέταξε με ελικόπτερο πάνω από την περιοχή του τραγικού συμβάντος, για να μην καθυστερήσει τις επιχειρήσεις εντοπισμού των αγνοουμένων. Πριν λίγο δήλωσε ότι «η κυβέρνηση της Ρώμης πρέπει να προβληματισθεί και να δράσει, με στόχο να μην ξανασυμβούν άλλες, παρόμοιες τραγωδίες».

«Η χώρα μας σήμερα πενθεί» είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τους συγγενείς των θυμάτων. O δήμαρχος του Τρέντο, τέλος, Φράνκο Ιανεσέλι, διερωτήθηκε με νόημα: «πρέπει να περιοριστούμε σε μια μοιρολατρική στάση ή να κάνουμε αμέσως ό,τι μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή και να περιορίσουμε την αύξηση της θερμοκρασίας;».

Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται στην προσπάθεια να εντοπιστούν οι αγνοούμενοι. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι πολύ δύσκολο να μπορέσουν να βρεθούν επιζώντες και υπάρχει φόβος ότι στο τέλος ο αριθμός των νεκρών μπορεί να ξεπεράσει τους τριάντα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι και ο επικεφαλής της Ιταλικής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Φαμπρίτσιο Κούρτσιο την ώρα αυτή μεταβαίνουν στην τοποθεσία Κανατζέι, όπου έχει στηθεί το κέντρο συντονισμού για την παροχή βοήθειας. Ο υπεύθυνος της Υπηρεσίας Παροχής Άμεσης Βοήθειας στην περιοχή των Άλπεων.

Ο Βάλτερ Καϊνέλι τόνισε τέλος ότι οι άνδρες και οι γυναίκες της Πολιτικής Προστασίας, όπως και οι συνεργάτες του, κινούνται με ιδιαίτερα προσεκτικό τρόπο, διότι παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος αποκόλλησης νέων στρωμάτων πάγου και κατολισθήσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments