Διεθνή

Ζελένσκι: Η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, έργο όλου του πολιτισμένου κόσμου

Ζελένσκι: Η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, έργο όλου του πολιτισμένου κόσμου

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας δεν είναι ένα τοπικό έργο, αλλά ένα κοινό καθήκον όλου του πολιτισμένου κόσμου, τόνισε ο Πρόεδρος της χώρας

Η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας δεν είναι ένα τοπικό έργο, αλλά ένα κοινό καθήκον όλου του πολιτισμένου κόσμου, τόνισε ο Πρόεδρος της χώρας στη Διάσκεψη για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας στο Λουγκάνο μέσω βίντεο. «Η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας δεν είναι ένα τοπικό έργο, ούτε ένα έργο ενός έθνους, αλλά το κοινό καθήκον ολόκληρου του δημοκρατικού κόσμου», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Φυσικά, αυτό σημαίνει ανοικοδόμηση, οικοδόμηση μεγάλης κλίμακας, και φυσικά αυτό σημαίνει τεράστια χρηματοδότηση και κολοσσιαίες επενδύσεις. Και φυσικά, αυτό σημαίνει ένα εντελώς νέο επίπεδο ασφάλειας σε όλη τη χώρα μας», συμπλήρωσε ο Ουκρανός Πρόεδρος. «Πίσω την άνοιξη, αρχίσαμε να προσφέρουμε στους εταίρους μας να συμμετάσχουν στο έργο για την ανάκαμψη της Ουκρανίας. Ήταν ήδη προφανές από τότε ότι αυτό επρόκειτο να γίνει το μεγαλύτερο έργο της εποχής μας: οικονομικό, τεχνολογικό, κοινωνικό – ένα έργο οραματικό», συμπλήρωσε ο Ζελένσκι.

Επίσης, ο Πρόεδρος της βαλλόμενης χώρας ευχαρίστησε τις χώρες που «υποδέχθηκαν θετικά τις προτάσεις μας να αναλάβουν την ευθύνη των περιφερειών, των πόλεων ή των τομέων. Ειδικότερα, είμαι ευγνώμων στη Δανία για την ετοιμότητά της να επιβλέψει την ανοικοδόμηση της πόλης Μκολάιβ. Είμαι ευγνώμων στη Βρετανία για το ενδιαφέρον της στην αποκατάσταση της περιοχής του Κιέβου Και επίσης, έχω προσκαλέσει όλες τις χώρες του πολιτισμένου κόσμου, φιλόδοξες εταιρείες και ειδικούς, να συμμετάσχουν στις προσπάθειές μας». Τέλος, ο Ζελένσκι δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο έργο της Commission: «Και είμαι σίγουρα ευγνώμων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πρωτοβουλία της να δημιουργήσει μια ad hoc ευρωπαϊκή πλατφόρμα για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments