Ελλάδα

Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Προσαγωγή υπόπτου για την πυρκαγιά

Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Προσαγωγή υπόπτου για την πυρκαγιά

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Σε προσαγωγή υπόπτου προχώρησαν οι πυροσβεστικές αρχές, για τη μεγάλη φωτιά που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης [5/7], στο Πόρτο Γερμενό

Σε προσαγωγή υπόπτου προχώρησαν οι πυροσβεστικές αρχές, για τη μεγάλη φωτιά που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης [5/7], στο Πόρτο Γερμενό.

Η προσαγωγή σημειώθηκε λίγη ώρα μετά την εκδήλωση της φωτιάς, αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να ενοχοποιούν τον προσαχθέντα. Η πρώτη εκτίμηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, είναι ότι η φωτιά ξεκίνησε από ανεξέλεγκτο σκουπιδότοπο.

Η κατάσταση με τη φωτιά στην περιοχή είναι σαφώς βελτιωμένη. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, επιχειρούν πλήρως και συντονισμένα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μάνδρας, Παναγιώτης Κολοβέντζος. Μια κατοικία, υπέστη σοβαρές ζημιές.

ωτι

«Η φωτιά είναι μέσα στη χαράδρα και καίει δασικές εκτάσεις» είπε ο Π. Κολοβέντζος και πρόσθεσε: «Οι δυνάμεις επιχειρούν πλήρως και σε όλο το μέτωπο, όμως οι συνεχείς εναλλαγές του αέρα δυσκολεύουν πολύ το έργο τους. Αν δεν είχε αυτή τη δύναμη ο αέρας, θα την είχαμε θέσει υπό έλεγχο, όμως αλλάζει συνεχώς και κάποιες στιγμές δυναμώνει πολύ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα, το χωριό φαινόταν να μην απειλείται, καθώς οι φλόγες κινούνταν νοτιοανατολικά προς την κορυφογραμμή και τα εναέρια μέσα, που είχαν πέσει στη μάχη με τις φλόγες, επιχειρούσαν με σκοπό να μη γυρίσει η φωτιά προς την Ψάθα. Νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης του Μύτικα για την ασφάλεια των κατοίκων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments