Ελλάδα

Αλμυρός: Διώξεις τρία χρόνια μετά για τον θάνατο 14χρονης σε λούνα παρκ

Αλμυρός: Διώξεις τρία χρόνια μετά για τον θάνατο 14χρονης σε λούνα παρκ
Η εισαγγελία Βόλου άσκησε κακουργηματικές διώξεις σε βάρος της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ, του τεχνικού ασφαλείας και του χειριστή του παιχνιδιού -μηχανήματος “χαλί”

Τρία χρόνια μετά το σοκαριστικό δυστύχημα σε λούνα παρκ στον Αλμυρό, όπου βρήκε τραγικό θάνατο μία 14χρονη μαθήτρια, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις, σε βαθμό κακουργήματος από την εισαγγελία Βόλου σε τρία άτομα.

Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας που διατάχθηκε, η εισαγγελία προχώρησε στην άσκηση διώξεων για θανατηφόρα έκθεση με ενδεχόμενο δόλο εναντίον τριών ατόμων και συγκεκριμένα, της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ, του τεχνικού ασφαλείας και του χειριστή του παιχνιδιού -μηχανήματος “χαλί” από το οποίο εκσφενδονίστηκε το άτυχο κορίτσι, ενώ βρισκόταν εν κινήσει.

Ο δόλος συνίσταται στο γεγονός ότι λόγω κακής λειτουργίας/χρήσης του ίδιου μηχανήματος είχε τραυματιστεί σοβαρά, σε προγενέστερο χρόνο και συγκεκριμένα, το 2009, ένα 9χρονο κοριτσάκι, στη Χαλκίδα.

Τόσο στην περίπτωση του δυστυχήματος του Αλμυρού, το 2019, όσο και σε εκείνη της Χαλκίδας, διαπιστώθηκε πως δεν λειτουργούσε ο κόφτης ταχύτητας, οι μπάρες ασφαλείας δεν ήταν οι ενδεδειγμένες και ότι οι μεγάλες ταχύτητες με συγκεκριμένη περιστροφή δεν ήταν ασφαλείς για τους χρήστες.

Η 76χρονη σήμερα, ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ, είχε καταδικαστεί αμετάκλητα για το ατύχημα στη Χαλκίδα για σωματική βλάβη από αμέλεια.

Για το τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ, η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή και αναμένεται το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, προκειμένου η υπόθεση να φτάσει στο ακροατήριο Εφετείου.

Να σημειωθεί πως το μηχάνημα παραμένει κατασχεμένο στο χώρο της εμποροπανήγυρης, η οποία μετά από δύο χρόνια, θα λειτουργήσει και πάλι φέτος, χωρίς όμως, τα παιχνίδια “χαλί” και “ταψί”, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η δημοτική Αρχή Αλμυρού, στο πλαίσιο της διαδικασίας εκμίσθωσης του χώρου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments