Διεθνή

Ρωσία: Δεν δεσμεύτηκε πλοίο με ουκρανικά σιτηρά από την Άγκυρα

Ρωσία: Δεν δεσμεύτηκε πλοίο με ουκρανικά σιτηρά από την Άγκυρα

Πηγή Φωτογραφίας: Real, Αρχείου

Ρωσία: Ως... ψευδείς αναφορές χαρακτηρίζει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωση που εξέδωσε, ότι το υπό ρωσική σημαία φορτηγό πλοίο Zhibek Zholy κρατείται στο τουρκικό λιμάνι Καρασού ως ύποπτο ότι μεταφέρει κλεμμένα ουκρανικά σιτηρά

Ως… ψευδείς αναφορές χαρακτηρίζει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωση που εξέδωσε, ότι το υπό ρωσική σημαία φορτηγό πλοίο Zhibek Zholy κρατείται στο τουρκικό λιμάνι Καρασού ως ύποπτο ότι μεταφέρει κλεμμένα ουκρανικά σιτηρά.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλεξέι Ζάιτσεφ δήλωσε πως το Zhibek Zholy, για το οποίο οι ουκρανικές αρχές έχουν δηλώσει ότι μεταφέρει σιτηρά από το κατεχόμενο λιμάνι του Μπερντιάνσκ, «υποβάλλεται στις συνήθεις διαδικασίες».

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στην Τουρκία είχε δηλώσει την Κυριακή ότι οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν το Zhibek Zholy. Το Reuters είχε μεταδώσει νωρίτερα πως η Ουκρανία ζήτησε από την Τουρκία να συλλάβει το πλοίο.

Στο στόχαστρο των Ρώσων το Ντονέτσκ

Μετά την πτώση της πόλης Λισιτσάνσκ την Κυριακή, το επίκεντρο των εχθροπραξιών στην ανατολική Ουκρανία πλέον μεταφέρεται από την περιφέρεια Λουγκάνσκ στη Ντονέτσκ, ανέφερε χθες Δευτέρα το ουκρανικό γενικό επιτελείο.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις απώθησαν χθες ρωσικές επιθέσεις κοντά στα χωριά Μπιλοχορίβκα και Βερχνοκαμιάνσκε, στα διοικητικά όρια των δύο ανατολικών περιφερειών, σύμφωνα με τους ουκρανούς επιτελείς. AA-20220411-27536762-27536747-UKRAINIAN_FRONTLINE_IN_DONBASS

Ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός στο Μπουρλεγίρσκ, δυτικά του Σβιτλοντάρσκ, που έχει καταληφθεί από φιλορώσους αυτονομιστές, μετατράπηκε ξανά σε πεδίο μάχης, πάντα σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό.

Ωστόσο, τα ρωσικά στρατεύματα κατέγραψαν εδαφικά κέρδη βόρεια της πόλης Σλοβιάνσκ, κοντά στο χωριό Μαζανίβκα. Ενώ ουκρανικές θέσεις σε διάφορους τομείς του μετώπου σφυροκοπήθηκαν από το πυροβολικό, εκτοξευτήρες πολλαπλών πυραύλων, ολμοβόλα και, σε κάποιες περιπτώσεις, από τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία.

Ζελένσκι: Η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, έργο όλου του πολιτισμένου κόσμου

Η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας δεν είναι ένα τοπικό έργο, αλλά ένα κοινό καθήκον όλου του πολιτισμένου κόσμου, τόνισε ο Πρόεδρος της χώρας στη Διάσκεψη για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας στο Λουγκάνο μέσω βίντεο. «Η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας δεν είναι ένα τοπικό έργο, ούτε ένα έργο ενός έθνους, αλλά το κοινό καθήκον ολόκληρου του δημοκρατικού κόσμου», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Φυσικά, αυτό σημαίνει ανοικοδόμηση, οικοδόμηση μεγάλης κλίμακας, και φυσικά αυτό σημαίνει τεράστια χρηματοδότηση και κολοσσιαίες επενδύσεις. Και φυσικά, αυτό σημαίνει ένα εντελώς νέο επίπεδο ασφάλειας σε όλη τη χώρα μας», συμπλήρωσε ο Ουκρανός Πρόεδρος. «Πίσω την άνοιξη, αρχίσαμε να προσφέρουμε στους εταίρους μας να συμμετάσχουν στο έργο για την ανάκαμψη της Ουκρανίας. Ήταν ήδη προφανές από τότε ότι αυτό επρόκειτο να γίνει το μεγαλύτερο έργο της εποχής μας: οικονομικό, τεχνολογικό, κοινωνικό – ένα έργο οραματικό», συμπλήρωσε ο Ζελένσκι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments