Ελλάδα

Σισμανόγλειο: Προβληματίζει η έκρηξη στο ΑΤΜ – Ντυμένοι γιατροί οι δράστες

Σισμανόγλειο: Προβληματίζει η έκρηξη στο ΑΤΜ – Ντυμένοι γιατροί οι δράστες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Στις έρευνες συμμετέχει και η Αντιτρομοκρατική - Για άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο νοσοκομείο έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας

Ανησυχία προκαλούν στις αρχές οι λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται σχετικά με την έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε ΑΤΜ στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, με τους δράστες να είναι ντυμένοι με ιατρικές στολές και μάσκες.

Σημειώνεται πως η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 4:30 και είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν σοβαρές ζημιές όπως να σπάσει η πόρτα του νοσοκομείου και τζαμαρίες αλλά και πολλές ζημιές στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο αφού από το ωστικό κύμα έπεσαν μέχρι και ψευδοροφές.

Αφού ακινητοποίησαν τη φύλακα και τον απείλησαν με όπλο, τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στο ΑΤΜ. Ακολούθησε ισχυρή έκρηξη, που κατέστρεψε ολοσχερώς το μηχάνημα, ενώ τα τέσσερα άτομα, για άγνωστο λόγο έως τώρα, δεν κατάφεραν να πάρουν τα χρήματα. Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.

Άμεσα βρέθηκε στο νοσοκομείο κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) αλλά και της Αντιτρομοκρατικής για να διαπιστώσουν αν υπάρχει σχετικός μηχανισμός, αφού δεν έχει εντοπιστεί ακόμη κάτι τέτοιο, διαφορετικά να δοθούν απαντήσεις για τον τρόπο που σημειώθηκε αυτή η έκρηξη.

Τέλος διερευνάται αν έχουν χρησιμοποιήσει οι δράστες κάποιο αέριο για να προκαλέσουν την έκρηξη και γι’ αυτό δεν έχει εντοπιστεί ακόμη μηχανισμός.

Στο νοσοκομείο μετέβη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος δήλωσε πως ξεκινούν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στον χώρο του νοσοκομείου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments