People

Η έπαυλη όαση στην άγρια φύσης της Ινδονησίας

Η έπαυλη όαση στην άγρια φύσης της Ινδονησίας

Πηγή Φωτογραφίας: Divisare- Earth Ledger Global Alliance

Η κομψότητα και η καινοτομία ως προς το design έχουν κυρίαρχο ρόλο σε κάθε γωνιά αυτού του σπιτιού

Ο περίφημος αρχιτέκτονας Alexis Dornier έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια ολόκληρη «σχολή» γύρω από το όνομά του, με τα design projects του να ξεχωρίζουν για την υψηλή αισθητική που αποπνέουν. Τι τον κάνει τόσο ξεχωριστό; Ένα συνονθύλευμα από decor styles από τα οποία αντλεί έμπνευση για κάθε δουλειά του και ο απερίγραπτος μοντερνισμός, που αποτυπώνει σε καθεμία από αυτές.

Πρόσφατα, ολοκλήρωσε τη διαμόρφωση μιας έπαυλης στο στην άγρια φύσης της Ινδονησίας. Η κομψότητα και η καινοτομία ως προς το design έχουν κυρίαρχο ρόλο σε κάθε γωνιά αυτού του σπιτιού, το οποίο βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία μιας πολυμελούς οικογένειας.

Η κατοικία είναι σχεδιασμένη με τέτοιον τρόπο ώστε να μοιάζει σαν να αιωρείται πάνω από τη γη. Το αρχιτεκτονικό studio κλήθηκε να αναδιαμορφώσει το κτίσμα, βασισμένο σε μια άκρως μινιμαλιστική προσέγγιση, η οποία παραπέμπει σε καλοκαιρινό vacation house. Όλα τα στοιχεία ποντάρουν στη δύναμη των φυσικών υλικών, με σκοπό να εξασφαλιστεί ένα άκρως εντυπωσιακό και συνάμα λιτό τελικό αποτέλεσμα-ωδή στο slow living.

Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό, πως η κατοικία αποτελείται από δύο ορόφους, καθώς κι ένα υπόγειο, με πέντε υπνοδωμάτια, μια ευρύχωρη κουζίνα, τρία μπάνια, γυμναστήριο, play room και αρκετά living spaces για στιγμές χαλάρωσης. Ένα σύγχρονα φτιαγμένο σπίτι που είναι χτισμένο μακριά από τους γρήγορους αστικούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα να χαρίζει στην οικογένεια μια καθημερινότητα άρρηκτα συνδεδεμένη με τη φύση, με τη γοητεία και την ηρεμία που αυτή προσφέρει.

Παράλληλα, ένα ακόμη μικρότερο κτίσμα υπάρχει στην ίδια έκταση, το οποίο λειτουργεί ως ξενώνας. Πρόκειται για έναν φιλόξενο χώρο, ο οποίος στεγάζει τα αγαπημένα πρόσωπα των ιδιοκτητών, ενώ λειτουργεί και σαν ησυχαστήριο των μικρότερων μελών της ίδιας της οικογένειας

Αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον μας είναι οι υπέροχοι και πολύ προσεγμένοι outdoor χώροι

Μεγάλα δέντρα δημιουργούν γωνίες με σκιά, λουλούδια χαρίζουν colorful και παραμυθένια διάσταση, αλλά κι ευρύχωρα σημεία με γκαζόν όπου τα μικρότερα μέλη της οικογένειας απολαμβάνουν το παιχνίδι τους. Όσο για την πρόσοψη του σπιτιού, βλέπουμε πως διαθέτει σχεδόν αποκλειστικά τζαμαρίες, κάνοντάς το να γίνεται «ένα» με το εξωτερικό, πανέμορφο σκηνικό.

Στο εσωτερικό της κατοικίας, βλέπουμε πως ο σύγχρονος μινιμαλισμός έχει αποτυπωθεί με τον πιο κομψό και up to date τρόπο. Συγκεκριμένα, εντύπωση μας προκαλούν τα έντονα χρώματα που ισορροπούν φανταστικά με τις κλασικές, πιο ουδέτερες αποχρώσεις, δημιουργώντας ένα pop design με έντονα κλασικές και πολύ minimal αναφορές. Ο λόγος που δεν έχουν τοποθετηθεί περιττά έπιπλα, έγινε με σκοπό να εξασφαλιστούν ιδανικοί χώροι, δίχως καμία υπερβολή στη διακόσμηση. Το ξύλο είναι ο βασικός πρωταγωνιστής σε κάθε περίσταση.

Τέλος, ο προσεγμένος φωτισμός είναι ένα σημαντικό bonus που δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να παραλείψουμε. Τόσο στο indoor όσο και στο outdoor σκηνικό, έχουν επιλεχθεί οι κατάλληλες πηγές τεχνητού φωτός για τις ώρες που ο ήλιος πέφτει, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας, όλα φωτίζονται εξαιρετικά χάρη στα τεράστια παράθυρα που έχουν επιλεχθεί κατά την κατασκευή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments