Ελλάδα

Υπουργείο Μετανάστευσης: Μέλος της ομάδας Μεντόρων ο 19χρονος Ιρανός

Υπουργείο Μετανάστευσης: Μέλος της ομάδας Μεντόρων ο 19χρονος Ιρανός

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Ο 19χρονος Κούρος Μπαϊγκί Νουρμοχαμαντί,, έγινε μέλος της ομάδας Μεντόρων της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων.

Ο νεαρός από το Ιράν που συγκίνησε με την επιτυχία του στις πανελλαδικές εξετάσεις, με δεδομένο ότι ήρθε στην Ελλάδα μόλις πριν από τρία χρόνια, είναι πλέον μέλος της ομάδας Μεντόρων της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων.

Ο 19χρονος Κούρος Μπαϊγκί Νουρμοχαμαντί, ο οποίος αρίστευσε στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις και δηλώνει πως θέλει να μπει στη Σχολή Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων, θα μπορεί πλέον να βοηθήσει κι άλλους νέους που μπορεί να βρεθούν σε θέση αντίστοιχη με τη δική του, όταν βρέθηκε χωρίς να ξέρει τη γλώσσα σε μία ξένη χώρα για να ξεκινήσει μία νέα καλύτερη ζωή.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης, ο νεαρός φοιτητής, συναντήθηκε με τα μέλη της ομάδας στο γραφείο της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου αρμόδιας για την Ένταξη, Σοφίας Βούλτεψη, παρουσία του ειδικού γραμματέα, Ηρακλή Μοσκώφ και της διευθύντριας του γραφείου του γενικού γραμματέα της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Αγγέλικας Χάντζου.

Το πρόγραμμα των Μεντόρων αποτελεί πρωτοβουλία της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων που σκοπό έχει να δίνει ευκαιρίες στους νέους που τα έχουν καταφέρει στη χώρα μας, αλλά και να γίνουν πρότυπα για άλλους συνομηλίκους τους που αναζητούν τον δρόμο για την ένταξή τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments