Διεθνή

Στόλτενμπεργκ: Τα συλλυπητήρια για τη δολοφονία του Σίνζο Άμπε [pic]

Στόλτενμπεργκ: Τα συλλυπητήρια για τη δολοφονία του Σίνζο Άμπε [pic]

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Στόλτενμπεργκ: Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ για «την αποτρόπαιη δολοφονία» του πρώην Πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ για «την αποτρόπαιη δολοφονία» του πρώην Πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε. Ειδικότερα, ο κ. Στόλτενμπεργκ ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter:

«Βαθιά λυπημένος για την αποτρόπαιη δολοφονία του Σίνζο Άμπε, υπερασπιστή της δημοκρατίας και φίλου και συναδέλφου μου εδώ και πολλά χρόνια. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τον Πρωθυπουργό Φουμίο Κισίντα, και στον λαό της (χώρας) εταίρου του ΝΑΤΟ, την Ιαπωνία σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Παγκόσμια καταδίκη

«Είμαστε σοκαρισμένοι και λυπημένοι που μάθαμε για τη βίαιη επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού της Ιάπωνας Σίνζο Άμπε. Παρακολουθούμε στενά τις αναφορές και κρατάμε τις σκέψεις μας με την οικογένειά του και τον λαό της Ιαπωνίας, ανέφερε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

“Οι σκέψεις μας, οι προσευχές μας είναι μαζί του, με την οικογένειά του, με τον λαό της Ιαπωνίας”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ενώ συμμετείχε σε συνεδρίαση της Ομάδας των 20 υπουργών Εξωτερικών στο Μπαλί της Ινδονησίας.

«Είμαστε όλοι λυπημένοι και συγκλονισμένοι από τον πυροβολισμό του πρώην πρωθυπουργού Άμπε Σίνζο», δήλωσε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ιαπωνία Ραχμ Εμάνουελ σε δήλωση.

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ και ο αμερικανικός λαός προσεύχονται για την ευημερία του Άμπε-Σαν, της οικογένειάς του και του λαού της Ιαπωνίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Απολύτως αποτροπιασμένος και λυπημένος άκουσα για την απεχθή επίθεση στον Σίνζο Άμπε. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά του και τους αγαπημένους του», σχολίασε στο twitter, ο παραιτηθείς Μπόρις Τζόνσον.

Ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζ και αξιωματούχοι των ΗΠΑ εξέφρασαν σοκ και ανησυχία για τον πυροβολισμό.

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χαρακτήρισε τον πυροβολισμό του πρώην πρωθυπουργού Άμπε «απόλυτα καταστροφική» και είπε ότι προσεύχεται γι’ αυτόν.

“Δεν ξέρω τι κρύβεται πίσω από αυτή την απόπειρα δολοφονίας. Το έμαθα κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Ήμουν ο πρώτος που ξεκίνησα την ομιλία εκφράζοντας τα συλλυπητήριά μου στον Ιάπωνα συνάδελφό μου για αυτό που συνέβη. Μάλλον θα γίνει έρευνα. δεν έχω τίποτα άλλο να προσθέσω».

Η Ρωσική Πρεσβεία στην Ιαπωνία σε ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Twitter ανέφερε τα λόγια του Ρώσου πρέσβη στην Ιαπωνία Mikhail Galuzin:

“Προσευχόμαστε για την υγεία του πρώην πρωθυπουργού της Ιάπωνας Σίνζο Άμπε. Καταδικάζουμε έντονα τη βάρβαρη απόπειρα κατά της ζωής του”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments