Διεθνή

Κίνα: Ασταθή τα θεμέλια για οικονομική ανάκαμψη

Κίνα: Ασταθή τα θεμέλια για οικονομική ανάκαμψη

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η οικονομία της Κίνας ανακάμπτει, αλλά τα θεμέλια για αυτήν την ανάκαμψη δεν είναι στέρεα και απαιτούνται ακόμη περαιτέρω προσπάθειες, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα κύκλους που κινούνται κοντά στον πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ

Η οικονομία της Κίνας ανακάμπτει, αλλά τα θεμέλια για αυτήν την ανάκαμψη δεν είναι στέρεα και απαιτούνται ακόμη περαιτέρω προσπάθειες, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα κύκλους που κινούνται κοντά στον πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ.

«Προς το παρόν, η οικονομία ανακάμπτει, αλλά τα θεμέλια είναι ασταθή. Χρειάζεται σκληρή δουλειά για να σταθεροποιηθεί η οικονομία», δήλωσε ο Λι Κετσιάνγκ, ο οποίος διακρίνεται για τις οικονομικές του γνώσεις, αλλά και για τις πολιτικές φιλοδοξίες του.

«Θα καταβληθούν περαιτέρω προσπάθειες για να αυξηθεί το κίνητρο των αξιωματούχων σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο και να διατηρηθεί η οικονομία σε λογικό εύρος», τόνισε ο Κινέζος Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η Κίνα θα συνεχίσει να ανοίγει την οικονομία της στον έξω κόσμο ανεξάρτητα από τις συνθήκες που επικρατούν διεθνώς.

Αρκετοί αναλυτές αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στις πολιτικές βλέψεις που έχει ο Πρωθυπουργός. Αναγνώσεις της πολιτικής ζωής του μονοκομματικού καθεστώτος της Κίνας καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο Πρωθυπουργός προετοιμάζει το έδαφος για τη διαδοχή του σημερινού Κινέζου Προέδρου, Σι Τζινπίνγκ, και Γενικού Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Τούτο δεν αναιρεί, ωστόσο, την αξία της προσέγγισης, που υπογραμμίζει την ανάγκη διαρθρωτικών τομών και μεταρρυθμίσεων στο οικονομικό υποσύστημα της χώρας, το οποίο παρουσιάζει ακόμη σοβαρές δυσλειτουργίες, παρά το ότι η χώρα έχει ουσιαστικά στραφεί προς το υπόδειγμα της οικονομίας της ελεύθερης αγοράς από τα μέσα της δεκαετίας του ’70.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments