Διεθνή

Γέλεν: Ακυρώνει μέρος της επίσκεψής της στην Ιαπωνία μετά τη δολοφονία Άμπε

Γέλεν: Ακυρώνει μέρος της επίσκεψής της στην Ιαπωνία μετά τη δολοφονία Άμπε

Πηγή Φωτογραφίας: ft

Πρόκειται για το πρώτο ταξίδι της Αμερικανίδας υπουργού Οικονομικών στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, όπου θα επιδιώξει να δημιουργήσει υποστήριξη για ένα ανώτατο όριο τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ ακύρωσε μέρος της επίσκεψής της στην Ιαπωνία την ερχόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα η Τζάνετ Γέλεν, ακύρωσε την επίσκεψή της στο λιμάνι της Γιοκοχάμα, μετά τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών το Σάββατο.

Ο Άμπε πυροβολήθηκε θανάσιμα την Παρασκευή ενώ εκφωνούσε προεκλογική ομιλία σε μια γωνία του δρόμου στη δυτική πόλη Νάρα.

Η Yellen επρόκειτο να επισκεφθεί το λιμάνι της Γιοκοχάμα την Τρίτη για να συμμετάσχει σε μια στρογγυλή τράπεζα με επικεφαλής των επιχειρήσεων, να περιηγηθεί στις εγκαταστάσεις και να εκφωνήσει μια ομιλία.

Ο αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών είπε ότι οι διμερείς συναντήσεις της Γέλεν στην Ιαπωνία θα εξακολουθήσουν να πραγματοποιούνται. Έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί με τον Ιάπωνα ομόλογό της, την Τρίτη.

Θα συναντηθεί επίσης με αξιωματούχους από τη Νότια Κορέα και άλλες οικονομίες της G20, καθώς επιδιώκει να δημιουργήσει υποστήριξη για ένα ανώτατο όριο τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στην Ασία, δήλωσε την Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών.

Το ταξίδι, η πρώτη επίσκεψη της Γέλεν στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού ως υπουργός Οικονομικών, έρχεται εν μέσω ενοχλητικών ερωτημάτων σχετικά με το πόσο καλά θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα ανώτατο όριο τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο χωρίς την υποστήριξη της Ινδίας και άλλων που αγοράζουν τώρα φθηνό ρωσικό πετρέλαιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments