Διεθνή

Ουκρανία: Κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων

Ουκρανία: Κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 70 εκατομμυρίων ευρώ έχει κατασχέσει η Ουκρανία. Πρόκειται για περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στη ρωσική εθνική εταιρεία πετρελαίου Rosneft

Περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 70 εκατομμυρίων ευρώ έχει κατασχέσει η Ουκρανία. Πρόκειται για περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στη ρωσική εθνική εταιρεία πετρελαίου Rosneft, την εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom και την εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Rosatom, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU)

Συγκεκριμένα, η SBU ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε μέρος των κερδών από αυτά τα περιουσιακά στοιχεία για να προετοιμαστεί για την εισβολή της στην Ουκρανία και να χρηματοδοτήσει δραστηριότητες δολιοφθοράς και πληροφοριών.

Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι η ανοικοδόμηση μετά την εισβολή υπολογίζεται ότι θα μπορούσε να κοστίσει 750 δισεκατομμύρια δολάρια ή κάπου 738 δισεκατομμύρια ευρώ και ότι οι δισεκατομμυριούχοι Ρώσοι θα πρέπει να συμβάλουν οικονομικά. 

Η SBU τόνισε ότι συνεργάζεται με την αστυνομία και τις εισαγγελικές αρχές για τον εντοπισμό εταιρειών που ελέγχονται από τη Ρωσία.

Τονίσθηκε ακόμη ότι καταβλήθηκαν προσπάθειες, προκειμένου να μεταβιβαστούν τα κατασχεθέντα περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στις Rosneft, Gazprom, Rosatom και σε άλλους ιδιοκτήτες, αλλά τα εν λόγω στοιχεία είχαν μπλοκαριστεί από τις ρωσικές αρχές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments