Οικονομία Άποψη

Ρέγκλινγκ: Πιθανή η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για την Ελλάδα το 2023

Ρέγκλινγκ: Πιθανή η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για την Ελλάδα το 2023

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ρέγκλινγκ: Πιθανή θεωρεί την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για το ελληνικό αξιόχρεο το 2023 ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Το βράδυ της Παρασκευής, η Fitch Ratings επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση (IDR) της Ελλάδας σε “BB” με θετική προοπτική, χωρίς να αλλάξει ουσιαστικά κάτι στην έως τώρα προσέγγιση της στην αξιολόγηση της χώρας μας. Πιθανή θεωρεί την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για το ελληνικό αξιόχρεο το 2023 ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ σημειώνει ότι βασικές προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό είναι η ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, ζήτημα για το οποίο έχει δεσμευθεί, αλλά και μία αξιόπιστη δημοσιονομική πορεία. Αναφερόμενος στην πορεία γενικότερα της ευρωπαϊκής οικονομίας εκτιμά, όπως κι άλλοι ευρωπαϊκοί θεσμοί, ότι θα καταγράψει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης φέτος.

Πληθωρισμός: Σε ανοδική τροχιά και τον Ιούνιο με 12,1%

Σε ανοδική τροχιά και τον Ιούνιο κινήθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα με 12,1%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), ο εθνικός πληθωρισμός τον περασμένο μήνα ανέβηκε σε ετήσια βάση στο 12,1%, από 11,3% τον Μάιο. Σε μηνιαία βάση και εν συγκρίσει με τον περασμένο Μάιο, το ποσοστό ανόδου διαμορφώθηκε στο 1,6%.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των των στοιχείων της Eurostat, οι τιμές καταναλωτή στον Ιούνιο σε ετήσια βάση σκαρφάλωσαν στο 12%, όταν τον περασμένο μήνα έτρεξαν με τον αναθεωρημένο πτωτικά ρυθμό της τάξεως του 10,5% (10,7% η αρχική εκτίμηση). Ευρείας κλίμακας ήταν και άνοδος σε μηνιαία βάση, από τη στιγμή που εν λόγω δείκτης επιταχύνθηκε κατά 2,5%, μια μεταβολή που ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη σε επίπεδο Ευρωζώνης, πίσω από το 2,8% της Εσθονία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments