Κόσμος

Ουκρανία: Ετοιμάζει αντεπίθεση στην κατεχόμενη Χερσώνα – Καλεί τους αμάχους να εγκαταλείψουν την περιοχή

Ουκρανία: Ετοιμάζει αντεπίθεση στην κατεχόμενη Χερσώνα – Καλεί τους αμάχους να εγκαταλείψουν την περιοχή

Πηγή Φωτογραφίας: bbc

Η περιοχή Χερσώνα περιλαμβάνει την ομώνυμη πόλη, η οποία πριν από τον πόλεμο είχε πληθυσμό σχεδόν 300.000 κατοίκους. Δεν είναι γνωστό πόσοι από τους κατοίκους της  βρίσκονται ακόμα εκεί

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας προέτρεψε την Κυριακή τους αμάχους στην κατεχόμενη από τη Ρωσία νότια περιοχή Χερσώνα να εκκενώσουν επειγόντως, καθώς οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας προετοιμάζουν αντεπίθεση εκεί.

Η Ουκρανία έχασε τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της περιοχής Χερσώνα της Μαύρης Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένης της ομώνυμης πρωτεύουσάς της, τις πρώτες εβδομάδες μετά την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου.

«Είναι σαφές ότι θα υπάρξουν μάχες, θα υπάρξουν βομβαρδισμοί πυροβολικού… και ως εκ τούτου προτρέπουμε (τους ανθρώπους) να απομακρυνθούν επειγόντως», δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Iryna Vereshchuk στην εθνική τηλεόραση, χωρίς ωστόσο να πει πότε θα συμβεί.

«Ξέρω σίγουρα ότι δεν πρέπει να υπάρχουν γυναίκες και παιδιά εκεί και ότι δεν πρέπει να γίνουν ανθρώπινες ασπίδες», είπε.

Οι αρχές της Χερσώνα που έχουν εγκατασταθεί από τη Ρωσία λένε ότι θέλουν να διεξαγάγουν δημοψήφισμα για την απόσχιση στη Ρωσία, αλλά δεν έχουν ακόμη ορίσει ημερομηνία. 

Το Κρεμλίνο λέει ότι το μέλλον της περιοχής πρέπει να καθοριστεί από τους κατοίκους της.

Η περιοχή Χερσώνα περιλαμβάνει την ομώνυμη πόλη, η οποία πριν από τον πόλεμο είχε πληθυσμό σχεδόν 300.000 κατοίκους. Δεν είναι γνωστό πόσοι από τους κατοίκους της  βρίσκονται ακόμα εκεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments