Διεθνή

Ουκρανία: Άμεση αντίδραση στην απόφαση Πούτιν για υπηκοότητα

Ουκρανία: Άμεση αντίδραση στην απόφαση Πούτιν για υπηκοότητα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ουκρανία: Στον «πόλεμο υπηκοότητας» παρενέβη προσωπικά ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, σηκώνοντας το γάντι που πέταξε προηγουμένως ο Ρώσος Πρόεδρος, Πούτιν, ο οποίος με διάταγμά του δίνει τη δυνατότητα της απόκτησης ρωσικής υπηκοότητας σε όσους Ουκρανούς πολίτες το θελήσουν.

Στον «πόλεμο υπηκοότητας» παρενέβη προσωπικά ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, σηκώνοντας το γάντι που πέταξε προηγουμένως ο Ρώσος Πρόεδρος, Πούτιν, ο οποίος με διάταγμά του δίνει τη δυνατότητα της απόκτησης ρωσικής υπηκοότητας σε όσους Ουκρανούς πολίτες το θελήσουν.

Ο Ζελένσκι φέρεται να έκανε λόγο στους στενούς συνεργάτες του για «παλιάνθρωπο», αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Ρωσίας, ο οποίος «χρυσώνει το χάπι», με αυτόν τον τρόπο, για τη σημερινή σφαγή Ουκρανών.

Την ίδια στιγμή, ο Ουκρανός Πρόεδρος έδωσε εντολή στον Πρωθυπουργό, Ντενύς Σμιχάλ, να εξετάσει το ενδεχόμενο εισαγωγής ενός υποχρεωτικού τεστ για την απόκτηση της ουκρανικής υπηκοότητας ως απάντηση σε μια αναφορά.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο Ουκρανός Πρόεδρος θέλησε να υπενθυμίσει ότι η ουκρανική υπηκοότητα είναι πολύτιμη, μοναδική για κάθε Ουκρανό.

«Η εισαγωγή ενός υποχρεωτικού τεστ για την απόκτηση της ιθαγένειας της Ουκρανίας θα απαιτήσει νομοθετική ρύθμιση. […] Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ζήτησα από τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Ντενύς Σμιχάλ, να εξετάσει διεξοδικά το ζήτημα που τέθηκε στη διαδικτυακή αναφορά», τόνισε ο Ζελένσκι, με αφορμή  διαδικτυακή αναφορά σχετικά με την ανάγκη εισαγωγής υποχρεωτικής εξέτασης για την απόκτηση ουκρανικής υπηκοότητας.

Όπως μάλιστα αναφέρεται στην απάντηση στην αναφορά αυτή, ο συντάκτης της ηλεκτρονικής αναφοράς θα ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της εξέτασης των θεμάτων που εγείρονται σε αυτήν.

Με βάση το κείμενο της αναφοράς, ο συντάκτης της πρότεινε τη θέσπιση υποχρεωτικής εξέτασης για την απόκτηση της ουκρανικής υπηκοότητας, η οποία θα περιλαμβάνει τεστ επάρκειας ουκρανικής γλώσσας, τεστ ουκρανικής ιστορίας, δοκιμασία γνώσης του συντάγματος της Ουκρανίας και γνώσης του ουκρανικού εθνικού ύμνου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments