Διεθνή

Τούρκος αξιωματούχος προβλέπει νέα Ναυμαχία του Ναυαρίνου

Τούρκος αξιωματούχος προβλέπει νέα Ναυμαχία του Ναυαρίνου

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Σκοπός της Ελλάδας είναι, όπως τόνισε στο πλαίσιο τηλεοπτικής συνέντευξής του, είναι η διεξαγωγή πολέμου εναντίον της Τουρκίας σε θάλασσα και ξηρά.

Πόλεμο εναντίον της Τουρκίας, τόσο σε ξηρά όσο και σε θάλασσα, υποστήριξε δημοσίως ότι είναι το σχέδιο της Χώρας μας ο πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου Τουρκίας, Ισμαΐλ Χακί Πεκίν.

Σκοπός της Ελλάδας είναι, όπως τόνισε στο πλαίσιο τηλεοπτικής συνέντευξής του, είναι η διεξαγωγή πολέμου εναντίον της Τουρκίας σε θάλασσα και ξηρά.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι συνοδοιπόροι της χώρας μας, ότι σχεδιάζουν κοινούς στόχους και ότι αποβλέπουν από κοινού στη διάλυση του στρατού της γειτονικής χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ισμαΐλ Χακί Πεκίν δήλωσε ότι σκοπός είναι «ένας πόλεμος σε θάλασσα και ξηρά μεταξύ της Τουρκίας με την Ελλάδα που δίπλα της είναι οι ΗΠΑ. Στόχος τους είναι να εξολοθρεύσουν τον στόλο και την αεροπορία της Τουρκίας».

Συμπλήρωσε, δε, πως η Ελλάδα βαδίζει επί προδιαγεγραμμένου σχεδίου, το οποίο αποσκοπεί στον αποκλεισμό της Τουρκίας από το Αιγαίο Πέλαγος, στην ελληνική κατάληψη της Ίμβρου και της Τενέδου και στον παραγκωνισμό της Τουρκίας, προβλέποντας όμως ότι «η καταστροφή του στόλου μας θα έχει παρόμοια αποτελέσματα με όσα συνέβησαν με τον Ιμπραήμ Πασά. Μια νέα ναυμαχία του Ναυαρίνου».

Ο Χακί Πεκίν φέρει το βαθμό του Υποστράτηγου και είναι εκλεκτός του υφιστάμενου καθεστώτος Ερντογάν.

Προήχθη σε υποστράτηγο τον Αύγουστο του 2002 και υπηρέτησε ως Αρχηγός Προσωπικού Χερσαίου Δυνάμεου μεταξύ 2002-2005, Υποδιοικητής του 4ου Σώματος και Διοικητής 1ης Μηχανοποιημένης Μεραρχίας Πεζικού μεταξύ 2005-2006. Προήχθη σε Αντιστράτηγο το καλοκαίρι του 2006 . Μεταξύ 2006 και 2007, υπηρέτησε ως Διοικητής του 8ου Σώματος. Τον Αύγουστο του 2007 διορίστηκε Αρχηγός Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείο της Τουρκίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments