Οικονομία Άποψη

Σταϊκούρας από Eurogroup: Η ελληνική οικονομία έχει επιδείξει αυξημένες αντοχές και ισχυρή δυναμική

Σταϊκούρας από Eurogroup: Η ελληνική οικονομία έχει επιδείξει αυξημένες αντοχές και ισχυρή δυναμική

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot

Σταϊκούρας από Eurogroup: Ο Υπουργός  Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup αναφέρθηκε στην ελληνική οικονομία

Ο Υπουργός  Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup αναφέρθηκε στην ελληνική οικονομία και τις αυξημένες αντοχές που έχει επιδείξει. 

Ολόκληρη η δήλωση

“Η ευρωπαϊκή οικονομία περιβάλλεται, πλέον, από αυξημένους κινδύνους. Κινδύνους στα πεδία της ανάπτυξης και του πληθωρισμού. Η ελληνική οικονομία, όπως και όλες οι ευρωπαϊκές οικονομίες, επηρεάζεται από αυτή την εξωγενή κρίση. Όμως, η ελληνική οικονομία έχει επιδείξει αυξημένες αντοχές και ισχυρή δυναμική: ικανοποιητική κατανάλωση, αυξημένες επενδύσεις, καλή πορεία του τουρισμού, συρρίκνωση της ανεργίας. Απαιτούνται, ωστόσο, ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες. Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για την ενεργειακή ασφάλιση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, αλλά και καλύτερος συντονισμός, ευρωπαϊκός συντονισμός, στις πολιτικές για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης. Εμείς ως Κυβέρνηση θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στον κάθε πολίτη, για όσο χρειαστεί, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας”.

Eurogroup: Στην ατζέντα οι μακροοικονομικές εξελίξεις

Με μια γεμάτη ατζέντα συνεδρίασε το Eurogroup αναφορικά με μια σειρά εξελίξεων που αφορούν τη δημοσιονομική πορεία των χωρών της Ευρωζώνης αλλά και τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Την Τρίτη, ο Υπουργός Οικονομικών θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Ecofin, στην οποία θα συζητηθούν η υιοθέτηση του ευρώ από την Κροατία, η πορεία των εργασιών όσον αφορά την εφαρμογή του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και οι οικονομικές και δημοσιονομικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Επιπλέον, η τσεχική Προεδρία θα παρουσιάσει τις προτεραιότητές της στον τομέα των οικονομικών και δημοσιονομικών θεμάτων και το πρόγραμμα εργασιών της για την περίοδο Ιουλίου-Δεκεμβρίου 2022, ενώ αναμένεται να εγκριθούν συμπεράσματα σχετικά με τις εμπεριστατωμένες επισκοπήσεις του 2022, στο πλαίσιο της διαδικασίας μακροοικονομικών ανισορροπιών την οποία προβλέπει το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments