Διεθνή

Ουκρανία: Στον επόμενο μήνα οι αποφάσεις στο Ντονέτσκ για την έφεση των καταδικασθέντων ξένων μαχητών

Ουκρανία: Στον επόμενο μήνα οι αποφάσεις στο Ντονέτσκ για την έφεση των καταδικασθέντων ξένων μαχητών

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ουκρανία: Στον επόμενο μήνα θα γίνουν γνωστές οι αποφάσεις της έφεσης, που έχουν καταθέσει μαχητές που έχουν καταδικαστεί σε θάνατο από την υποστηριζόμενη από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ

Στον επόμενο μήνα θα γίνουν γνωστές οι αποφάσεις της έφεσης, που έχουν καταθέσει μαχητές που έχουν καταδικαστεί σε θάνατο από την υποστηριζόμενη από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά αξιωματούχος των αυτονομιστών, σύμφωνα με το Interfax.

Οι ξένοι μαχητές αιχμαλωτίστηκαν ενώ πολεμούσαν με τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας και καταδικάστηκαν σε θάνατο ως μισθοφόροι από δικαστήριο των φιλορώσων αυτονομιστών στο Ντονέτσκ τον περασμένο μήνα. Πρόκειται για δύο Βρετανούς και έναν Μαροκινό πολίτη και οι τρεις τους έχουν υποβάλει έφεση κατά των ποινών τους.

Η Ουκρανία και χώρες της Δύσης έχουν δηλώσει ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι αιχμάλωτοι πολέμου και δικαιούνται προστασίας σύμφωνα με τις Συνθήκες της Γενεύης.

Έφτασαν στους 31 οι νεκροί από τον ρωσικό βομβαρδισμό πολυκατοικίας

Στους 31 ανέρχονται οι νεκροί από τον ρωσικό βομβαρδισμό, τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή, σε μια πολυκατοικία στο ωριό Τσάσιβ Γιαρ, στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσαν οι ουκρανικές υπηρεσίες διάσωσης.

«Συνολικά, έχουν ανασυρθεί 30 πτώματα. Εννέα άνθρωποι διασώθηκαν από τα συντρίμμια» ανέφερε στο Facebook η Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών, προσθέτοντας ότι έχει εντοπιστεί άλλος ένας νεκρός, που όμως δεν έχει ανασυρθεί ακόμη.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, Κιρίλ Τιμοσένκο, ανέφερε μέσω του Telegram ότι οι διασώστες της Κρατικής Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών απομάκρυναν το 65% των ερειπίων, 170 τόνους κατεστραμμένων τμημάτων της πολυκατοικίας». Οι έρευνες στα συντρίμμια συνεχίζονται και επί τόπου βρίσκονται δύο ασθενοφόρα. ukraine_soldier_art-768x431-1-1

Το Τσάσιβ Γιαρ, μια πόλη 12.000 κατοίκων, βρίσκεται στην περιφέρεια του Ντονέτσκ που αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο των ρωσικών δυνάμεων, μετά την κατάληψη της διπλανής περιφέρειας του Λουχάνσκ.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που έφτασαν την Κυριακή στην περιοχή είδαν το κτίριο να έχει καταρρεύσει εν μέρει και τους διασώστες, με τη βοήθεια ενός σκαπτικού μηχανήματος, να προσπαθούν να απομακρύνουν τα συντρίμμια.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκορ Κονασένκοφ υποστήριξε ότι «περισσότεροι από 300» Ουκρανοί μαχητές σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό στο Τσάσιβ Γιαρ, αλλά δεν έκανε καμία αναφορά στην πολυκατοικία. Υποστήριξε μόνο ότι ένας «πύραυλος υψηλής ακρίβειας» κατέστρεψε ένα «σημείο ανάπτυξης» του ουκρανικού στρατού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments