Διεθνή

Πούτιν: Τα λέει με τον Ερντογάν στην Τεχεράνη

Πούτιν: Τα λέει με τον Ερντογάν στην Τεχεράνη

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Πούτιν: Επαφή με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει ο Βλάντιμιρ Πούτιν, οι οποίοι θα βρεθούν στην Τεχεράνη για συνάντηση με τον Ιρανό ομόλογο τους Εμπραχίμ Ραϊσί στη Συρία

Επαφή με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει ο Βλάντιμιρ Πούτιν, οι οποίοι θα βρεθούν στην Τεχεράνη για συνάντηση με τον Ιρανό ομόλογο τους Εμπραχίμ Ραϊσί στη Συρία την επόμενη Τρίτη [19/7], σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο

Θα είναι μόνο το δεύτερο ταξίδι του Πούτιν στο εξωτερικό από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, μετά το ταξίδι στην Κεντρική Ασία στα τέλη Ιουνίου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι τρεις ηγέτες -από τις τρεις εγγυήτριες χώρες της διαδικασίας της Αστάνα, με στόχο την εξεύρεση ειρηνευτικής διευθέτησης στη Συρία- θα πραγματοποιήσουν τριμερή συνάντηση.

Τηλεφωνική επικοινωνία με Ερντογάν για Συρία και εξαγωγές σιτηρών

Επικοινωνία είχαν ο Ρώσος πρόεδρος της Βλάντιμιρ Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογο του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου αναφέρθηκαν στη Συρία, τον πόλεμο στην Ουκρανία και την εγκαθίδρυση ασφαλών διαδρόμων για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

erdogan-putin-1

Ως προς το ζήτημα της Συρίας και την νέα επιχείρηση που έχει προαναγγείλει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Ρωσία έχει ήδη εκφράσει την αντίθεσή της.

Από το 2016, η Άγκυρα έχει πραγματοποιήσει τρεις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), η οποία υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ κυρίως για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments