Πολιτισμός

Οι νέες tableware συλλογές του Dior Maison φέρνουν το καλοκαίρι στο τραπέζι σας

Οι νέες tableware συλλογές του Dior Maison φέρνουν το καλοκαίρι στο τραπέζι σας

Πηγή Φωτογραφίας: DIOR- House Tipster Industry

Μοναδικές επιλογές που «ντύνουν» το πιο πολυτελές art de la table

Ο ερχομός του καλοκαιριού φαντάζει ως η ιδανική ευκαιρία για summer gatherings στο σπίτι, με φίλους και οικογένεια. Πέρα από το φαγητό και τα ποτά που θα το συνοδεύσουν, εξαιρετικά σημαντικό είναι και το table setting, το οποίο έχει τον τρόπο να συμπληρώνει την ατμόσφαιρα, δημιουργώντας το τέλειο σκηνικό για εμάς και τους καλεσμένους μας. Η τέχνη του art de la table, είναι κάτι που ο οίκος Dior «κουβαλά» στην ιστορία του, παρουσιάζοντας τους πιο elegant τρόπους για ένα πραγματικά καλαίσθητο σκηνικό στο τραπέζι, αλλά και μοναδικά κομμάτια για να το συνθέσουν. Αυτό είναι κάτι που παρατηρούμε και στη νέα συλλογή, που απαρτίζεται από εκλεπτυσμένα σερβίτσια και αξεσουάρ.

Το iconic “Toile de Jouy” στο επίκεντρο

Το “Toile de Jouy” είναι το μοτίβο που βρίσκεται πάντα δίπλα από τον γαλλικό οίκο Dior. Το pattern που καθόρισε την πορεία του εμβληματικού fashion house και που παρατηρούμε συνεχώς, όμως μόνο στις clothing σειρές του brand, αλλά και στα εκλεπτυσμένα σερβίτσια και αντικείμενα που λανσάρει για το το τραπέζι και τη διακόσμηση του σπιτιού.

Σχεδόν σε κάθε της συλλογή, η Maria Grazia Chiuri, καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, επαναπροσδιορίζει το διαχρονικό αυτό μοτίβο, διατηρώντας ωστόσο το DNA που δημιούργησε μια για πάντα ο ίδιος ο Christian Dior. Το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση της νέας tableware collection, που είναι ένας ύμνος στο art of living.

Η ολοκαίνουρια συλλογή με το όνομα “Toile de Jouy”, απαρτίζεται από όλα τα must-haves για ένα tres chic σκηνικό στο τραπέζι σας: Σερβίτσια για δείπνο, σούπα, σαλάτα, επιδόρπιο και ψωμί, σετ τσαγιού και καφέ, δοχεία αποθήκευσης και κούπες – όλα σχεδιασμένα στο χέρι με τα απίθανα και πολύ χαρακτηριστικά σκίτσα. Η handmade τακτική, άλλωστε, είναι κάτι στο οποίο πάντα επικεντρώνεται ο οίκος.

Τιμώντας το made-in-France savoir-faire και αποτελώντας έναν φόρο τιμής στον θρυλικό couturier, τα κομμάτια της collection είναι ζωγραφισμένα με μπλε φιγούρες, μια χρωματική επιλογή που κάθε άλλο παρά τυχαία δεν είναι. Ο Christian Dior λάτρευε αυτήν την απόχρωση, ενώ εάν θα έπρεπε να συνδέσουμε την ιστορία του οίκου μ’ ένα και μόνο χρώμα, τότε αυτό θα ήταν σίγουρα ένας σκούρος τόνος του μπλε – απίστευτα κομψός και απόλυτα διαχρονικός.

Τα items είναι φτιαγμένα από πορσελάνη, που προέρχεται από την πόλη Limoges της Γαλλίας. Τα σχέδια μοιάζουν σαν μια έτοιμη ζωγραφιά, αλλά αντιθέτως είναι επιμελημένα από τους τεχνίτες με τους οποίους συνεργάζεται η εταιρία, οι οποίοι έχουν δώσει τεράστια έμφαση κι εξαιρετική λεπτότητα ακόμη και στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Η νέα αυτή συλλογή είναι διαθέσιμη στις boutique του οίκου, αλλά και στο dior.com, ενώ είναι εμπλουτισμένη με λευκά είδη και ζακάρ σεντόνια κεντημένα στο χέρι, που συμπληρώνουν την έννοια της αυθεντικής φιλοξενίας, όπως την προσδιόρισε πριν πολλές δεκαετίες ο Dior.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments