Πολιτισμός

Το σπουδαιότερο πολιτιστικό γεγονός της Κροατίας άνοιξε τις πύλες του για 73η χρονιά

Το σπουδαιότερο πολιτιστικό γεγονός της Κροατίας άνοιξε τις πύλες του για 73η χρονιά

Πηγή Φωτογραφίας: Croatia Week- Turistička zajednica

Ξεκίνησε το περίφημο Φεστιβάλ του Ντουμπρόβνικ

Το περίφημο Φεστιβάλ του Ντουμπρόβνικ φέρνει στο προσκήνιο την ιστορική πόλη των Δαλματικών Ακτών για όλο το υπόλοιπο καλοκαίρι, με δεκάδες μουσικές και θεατρικές παραστάσεις που ξυπνούν έντονα συναισθήματα.

«Η αποψινή βραδιά είναι ιδιαίτερα συγκινητική για μένα. Η προσωπική μου άποψη είναι πως ήταν μια από τις ομορφότερες πρεμιέρες της ιστορίας, γιατί δεν ήταν απλά μια πρεμιέρα, είχε τη δική της υπέροχη άποψη», τόνισε η καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ, Ντόρα Ρούζντιακ Ποντόλσκι.

Η πρώτη βραδιά ήταν αφιερωμένη στην όπερα, με μια παράσταση – σύνθεση πολλών έργων, στην πλατεία μπροστά από την εκκλησία του προστάτη της πόλης Αγίου Βλασίου.

«Η άρια από την όπερα Άιντα, “O patria mia”, εκτελεσμένη τόσο όμορφα, συν την παρουσία των υπέροχων προσκεκλημένων μας, των Ουκρανών καλλιτεχνών που απέδωσαν τους στίχους με τόσο συναίσθημα, ήταν στιγμές πολύτιμες», είπε η Ποντόλσκι.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει περίπου 40 παραστάσεις σε 16 διαφορετικές τοποθεσίες. Το 73ο Φεστιβάλ του Ντουμπρόβνικ θα διαρκέσει ως τις 25 Αυγούστου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments