Trash

Στο Σορέντο Ιταλίας όσοι κυκλοφορούν γυμνόστηθοι ή με μαγιό θα πληρώνουν πρόστιμο

Στο Σορέντο Ιταλίας όσοι κυκλοφορούν γυμνόστηθοι ή με μαγιό θα πληρώνουν πρόστιμο

Πηγή Φωτογραφίας: pexels.com

Γιατί πήρε την εν λόγω απόφαση ο δήμαρχος στο Σορέντο

Ο δήμαρχος της περίφημης ιταλικής τουριστικής πόλης, η οποία αποτελεί έναν από τους καλύτερους καλοκαιρινούς προορισμούς όχι μόνο για τους γείτονες αποφάσισε να αναλάβει δράση και να επιβάλει πλέον πρόστιμα ύψους 500 ευρώ για όσους κυκλοφορούν δημόσια με μαγιό ή αποκαλυπτικά ρούχα επικαλούμενους ανησυχίες για την «ποιότητα ζωής».

Ο Μάσιμο Κόπολα, πρώτος άνδρας του Σορέντο, ανακοίνωσε για την ακρίβεια πρόστιμα που κυμαίνονται από 25 έως 500 ευρώ με ανάρτηση που έκανε στο Facebook και η οποία δημοσιεύτηκε στις 6 Ιουλίου.

View this post on Instagram

A post shared by Italy insiders (@italyinsiders)

«Τέρμα με την απρεπή και άσεμνη συμπεριφορά», έγραψε ο Κόπολα. «Γι’ αυτό υπέγραψα το διάταγμα που απαγορεύει στους ανθρώπους να κυκλοφορούν με γυμνό στήθος καθώς και με μαγιό» επεσήμανε.

Οι επισκέπτες συρρέουν και καταφτάνουν σωρηδόν αυτούς τους μήνες στην πόλη, η οποία έχει θέα στον κόλπο της Νάπολης στη νότια Ιταλία και απακαλείται συχνά «πύλη προς την Ακτή Αμάλφι», που προσελκύει όλο την αφρόκρεμα του κόσμου.

«Αυτοί οι τύποι συμπεριφορών μπορούν να θεωρηθούν ως αιτία ανησυχίας και δυσφορίας τόσο για τους κατοίκους του Σορέντο όσο και για τους τουρίστες», έγραψε επίσης ο Δήμαρχος που εμφανίζεται ενοχλημένος και να νιώθει άβολα με την αρκετή ποσότητα δέρματος που αφήνουν ακάλυπτη πάρα πολλοί και πρόσθεσε επίσης:

«Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να προστατεύσουμε και να βελτιώσουμε την αξία ζωής, την ποιότητα ζωής και το σκηνικό μέσα στο κέντρο της πόλης και στους δημόσιους χώρους».

Το Σορέντο βρίσκεται στη ομώνυμη χερσόνησο, όπου βρίσκεται επίσης όπως προαναφέρθηκε η διάσημη ακτή του Αμάλφι.

Οι πολύτιμοι λίθοι του Ποζιτάνο, του Αμάλφι και του Ραβέλο με βουκαμβίλιες, με θέα στο απέραντο γαλάζιο του Τυρρηνικού Πελάγους, κέρδισαν για την περιοχή την προστασία της UNESCO το 1997.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments